Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Današnji gost emisije Četvrtkom aktualno bio je direktor turističke zajednice Vela Luka, Dorijan Dragojević. Na početku razgovora osvrnuo se na ovogodišnju turističku sezonu koja je u odnosu na 2018.-u godinu pokazala bolje rezultate, a „sudeći prema dosadašnjim rezultatima, sličnim uzlaznim rezultatima nadamo se i ubuduće“, napominje direktor turističke zajednice Vela Luka. Struktura gostiju je i dalje više-manje ista, uz, iz godine u godinu, sve veći postotak gostiju iz Amerike i zemalja dalekog istoka.


Što se tiče promidžbenih materijala, i ove godine je tiskan veliki broj letaka i brošura iz kojih se gosti mogu informirati o kulturnim manifestacijama, ugostiteljskim objektima, i ostalim informacijama korisnim za svakog gosta.
Kao i dosadašnjih godina, Vela Luka se na vrijeme pripremila za ovogodišnju turističku sezonu, a veliki broj dionika u turizmu i ove je godine iskazao veliki interes za pohađanje tečajeva stranih jezika, koje je početkom godine organizirala turistička zajednica.
Osim sunca, mora i lijepe prirode, Vela Luka je svojim gostima i ove godine, kroz manifestaciju Luško lito pripremila i bogati kulturni program. „Ove godine održana je manifestacija „Trag u beskraju“, koja je posvećena našem Oliveru Dragojeviću, a koja je održana na godišnjicu Oliverove smrti, 29. 7., uz nastup njegovih bliskih suradnika i prijatelja: Tedija Spalata, Zoricu Kondžu i Gibonnija“, navodi direktor TZ, s tim da će se ova manifestacija ubuduće održavati svake godine. Uz tradicionalne večeri folklora i ribarske večeri, petkom su se održavali i nastupi klape FD Kumpanjija, koja se pokazala vrlo uspješnom i zanimljivom gostima, osobito slovencima. „U 9. mjesecu bilo je i sportskih događanja sa kojima nastojimo produžiti turističku sezonu, te i našim gostima koji dođu u posezoni omogućiti aktivan odmor“, ističe direktor TZ, izrazivši zadovoljstvo što se takozvana ljetna i zimska turistička sezona vremenski sve više približavaju jedna drugoj, te se nada da će u dogledno vrijeme turistička sezona potrajati i cijelu godinu.