Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Udruga Novi otok kao domaćin i SDEWES centar su u Veloj Luci organizirali 1.godišnju konferenciju projekta YENESIS.
SDEWES Centar predstavio je projekt YENESIS - Mreža za zapošljavanje mladih za energetsku održivost na otocima.


Udruga Novi otok je predstavila dosadašnji rad na mjerama Akcijskog plana gospodarenja energijom općine Vela Luka i daljnje promicanje korištenjaobnovljivih izvora energije.
Projekt YENESIS (http://yenesis.eu/) došao je u fazu traženja 12 mladih nezaposlenih osoba s otoka u Hrvatskoj koji bi htjeli sudjelovati u edukacijskom procesu koji će im pomoći u pronalasku ili stvaranju vlastitog posla.
Projekt YENESIS ima za cilj pomoći mladim ljudima koji nisu u zapošljavanju, obrazovanju ili obuci (NEET) i žive na otocima, da pronađu zaposlenost putem zelenih radnih mjesta u područjima obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, održive mobilnosti i turizma. Projekt će odabrane sudionike (12 s hrvatskih otoka) provesti kroz postupak koji će im pružiti vještine potrebne za ulazak na tržište zelenih radnih mjesta. To su:
• tjedan dana edukativnog tečaja o četiri područja održivosti i poslovnoj inovaciji,
• petodnevno putovanje u Norvešku prema odabranom području interesa,
• mjesec dana plaćene prakse na nekom od partnerskih otoka (Cipar, Španjolska, Portugal, Italija, Estonija, Grčka),
• 6 mjesečnu lokalnu praksu na vlastitom otoku u Hrvatskoj.Svi troškovi povezani s gore navedenim aktivnostima su 100% pokriveni projektom i nema povezanih troškova za korisnike.
Projekt YENESIS usmjeren je uglavnom na mlade stručnjake u dobi od 25 do 29 godina, koji nisu u području zapošljavanja, obrazovanja ili obuke, a žive na otocima (projekt omogućava određenu fleksibilnost u gornjim kriterijima).
Ako sve gore navedeno zvuči zanimljivo, ispunite prijavnicu ili pošaljite životopis na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako biste pokazali svoj interes i mi ćemo vas uskoro kontaktirati.
Pridružite se YENESIS-u i spremite se promijeniti svoj život, istovremeno mijenjajući svijet!

Prof. Ljubomir Majdandžić održao je predavanje pod nazivom Mogućnosti za zapošljavanje mladih na zelenim poslovima i Diskusiju o projektu i mogućnostima za zelene poslove na otocima.