Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U organizaciji Srednje škole Vela Luka, u petak, 4. listopada u atriju Centra za kulturu održan je prvi „Slatki festival“. Na gastro manifestaciji sudjelovale su četiri ekipe: Srednja škola Vela Luka tj. učenici kuhari koji su ujedno bili okosnica i nit vodilja događaja, Liga protiv raka, Udruga likovno stvaralaštvo Vele Luke i OPG Baničević iz Smokvice. Natjecatelji su se okušali u pripremi tradicionalnih slastica koje su posjetitelji imali priliku degustirati a naposljetku su se birale i one najukusnije. Žiri kojeg su činile Sanda Vlašić, Nikolina Oreb i Mladenka Padovan nagradu za najbolju pršuratu dodjelile su Srednjoj školi Vela Luka a ekipu su činili: Dino Vapenski, Lea Berković, Antonija Lovrenović-Šarić, Marija Šeparović i Ana Kočka, dok su nagradu za najbolju hrstulu festivala osvojile članice OPG Baničević.


Partner ovoga projekta bila je Umjetnička škola Luke Sorkočevića iz Dubrovnika čiji su učenici zaslužni za dizajn vizualnoga identiteta festivala ali i za stolnjake, pregače i kuhače te su na taj način doprinjeli da događaj bude održan na zavidnoj razini.
Osim u ukusnim tradicionalnim slasticama posjetitelji su uživali u ugodnoj atmosferi i glazbenom repertoaru klape „Proizd“.
U Organizaciji festivala sudjelovali su i Općina Vela Luka, udruga Luško lito i Turistička zajednica Vela Luka.