Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Proteklih godina Vela Luka se pokazala kao savršena destinacija pustolovnog turizma, a što prepoznaju brojni domaći i strani zaljubljenici u ovu vrstu odmora i zabave.
Tim povodom u našem studiju gosti su bili načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, direktor TZ Općine Vela Luka Dorijan Dragojević i dopročelnik HGSS Vinko Prižmić, inicijator cijelog projekta.
“Od 2014.godine kad je Vela Luka Outdoors započeo, ova manifestacija je doživjela veliki rast kako u ponudi, tako i u broju natjecatelja ali i u duljini trajanja same manifestacije, pa i ove godine imamo bogati program – čak četiri dana i vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe”, istiće Vinko Prižmić, koji je odmah, na startu provođenja ideje pustolovnog turizma u Veloj Luci, bio čvrsto uvjeren da je ideja pala na plodno tlo.

Šesta je ovo godina održavanja ove iznimne manifestacije koja je itekako zaživjela kod lokalnog stanovništva te potaknula neke nove i dobre trendove kako u bicikliranju i trčanju tako i u volontiranju. Pa se tako od prve godine i par lokalnih natjecatelja došlo do njih gotovo stotinu.
Manifestacije je započela u četvrtak, otvaranjem manifestacije te panel diskusijom na temu „Razvoj aktivnog turizma” gdje su sudjelovali Vinko Prizmić (idejni začetnik Vela Luka Outdoors-a), Danijel Lacko (pustolov i sportski novinar), Ana Matijaš (organizatorica biciklističkih tura) te Dorjan Dragojević (direktor TZO Vela Luka), a kao moderator večeri bio je Frano Vlašić.
Vela Luka iz godine u godinu nastoji obogatiti program, pa je uz četiri trke (Veli i Mali trail, Mala strka, MTB utrka) u ovu sportsku manifestaciju ove godine ubačen i penjački zid, kajaking, parkour, slackline i zip line za najmlađe te projekcije avanturističkih filmova. Novost su i dječje utrke za uzrast do 10 godina, a dječica će trčati sa sloganom „Kad narastem i ja ću trčati Velu strku”.
Za mlađe su organizirane i radionice slobodnog penjanja, kroz koje su imati priliku naučiti nešto o ovom atraktivnom sportu. “Ujedno je to i jedna od poruka koju želimo poslati mlađim generacija. Da treniraju, vježbaju i izabiru sport i zdravi način življenja”, napominje načelnica Karanina Gugić, koja i sama redovito sudjeluje u cijeloj ovoj sportskoj manifestaciji.
Utrke Veli i Mali trail u duljini od 23 km i 10 km te MTB u duljini od 28 km ipak su glavni događaji Vela Luka Outdooorsa. Staze kao i svake godine oduševljavaju ljepotom. Prolaze uz maslinike, pored suhozida i plaža, kroz polja vinove loze i borove šume, uz brdo Hum te barem nakratko ožive napuštene kamene kućice i skrivene crkvice , vrtujke i zaboravljena polja. Cilj i start MTB su u centru mjesta dok Veli i Mali trail, simbolično kreću iz Vele spile, arheološkog nalazišta te samog ishodišta moderne civilizacije. A kako bi spektakl bio još veći, pobrine se i udruga Trtajun, čiji članovi se obuku u praljude te tako natjecatelji u potpunosti mogu doživjeti ovaj iznimni arheološki lokalitet. Kao i dosada, program će voditi avanturist te sportski novinar Danijel Lacko.
Ove godine, manifestacija će imati i predavanje našeg vjernog natjecatelja i višestrukog pobjednika naših trail utrka te hrvatskog Ironman triatlonca Marina Koceića koji će iz prve ruke ispričati kako se priprema za najvažnije svjetske trke te opisati kako izgleda jedna utrka, koji su usponi i padovi i kako sve to izdržati do kraja. Inače Marin Koceić svoje pripreme za razne svjetske utrke rado odrađuje u Veloj Luci, a ove godine trčati će Veli trail.
Iznimno smo ponosni što je u našem mjestu zaživio sportski i zdravi duh te što ova manifestacija iz godine u godinu dobija sve veći broj sudionika a Vela Luka Outdoors slovi za najzabavniju utrku Dalmatinske trail lige, ističu organizatori.