Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U organizaciji glazbeno-estradne udruge Gardelin iz Vele Luke, koja ove godine slavi dvadeseti rođendan, održana je manifestacija Prvi glas Vele Luke 2019. Na prepunoj pijaci ispred crkve sv. Josipa, članovi udruge, mali i veliki gardelini svojoj vjernoj publici su prezentirali svoja glazbena umijeća, i ujedno se svi zajedno dobro zabavili. Revijalni dio programa bio je posvećen luškom galebu, Oliveru Dragojeviću.

U prvom, natjecateljskom dijelu programa, nastupila su djeca uzrasta osnovne škole, dok su u drugom, revijalnom dijelu koncerta nastupili nešto stariji članovi udruge, a koji su odlučili ovaj dio programa posvetiti svom galebu, Oliveru Dragojeviću. Na početku samog koncerta, publiku je na prošlogodišnji nastup i pobjedu podsjetila Jelena Prižmić uz pjesmu Malo mi za sriću triba.
Prvo mjesto, odnosno titulu Prvog glasa Vele Luke, odnijela je Petra Lazić s pjesmom CUPS WHEN I'M GONE, uz odličan nastup, takozvani ples ruku sa šalicama. Petra je zasluženo osvojila prvo mjesto jer je tijekom cijele pjesme svoj bend pratila spretnim pokretima ruku, cijelo vrijeme igrajući se uz pomoć jedne čaše. Druga po redu je Rina Žuvela s pjesmom Male stvari Mie Dimšić, a treće mjesto i to za samo jedan glas manje osvojila je Katarina Šeparović u izvedbi popularnog Kokola. Redom dalje nastupile su: Ema Oreb s pjesmom Baš, baš, Ana Gugić uz pjesmu Smokvica, pjesmu Rekao si otpjevala je Antea Stipković, Leona Prižmić natupila je s pjesmom Voli me, Ivana Surjan uz pjesmu Željo moja, Anamari Baničević je otpjevala Dalmacijo, srce oka moga, a Petra Prižmić Ne pijem, ne pušim, ne psujem.

Dok su se prebrojavali glasovi, stariji članovi udruge Gardelin, publici su svojim nastupom upriličili sjećanje na Olivera Dragojevića. Čuli su se bezvremenski hitovi poput Ča je život vengo fantažija u izvedbi Marija Prižmića, nekadašnjeg predsjednika i osnivača udruge Gardelin. Nadalje, nastupili su: Ana Dragojević uz pjesmu U ljubav vjere nemam, Nikola Žuvela Doda s pjesmom Dva put sam umra, Toni Žuvela uz pjesmu Ispod sunca zlatnoga, Marija Žuvela s pjesmom Dobro jutro tugo, saksofonist Teo Carić je izveo Galeba u instrumentalnoj verziji. Aktualna predsjednica udruge Željana Petrić nastupila je s pjesmom Što učinio si ti, Slobodan Šeparović uz pjesmu Trag u beskraju,
Nena Marinović s pjesmom Molitva za Magdalenu, Ariana Valjan je otpjevala Stine, a na kraju su publiku dobro nasmijali Cvito Markov i Željana Petrić s parodijom popularne Nadaline, u kojoj su se osvrnuli na problem slabe prometne povezanosti sa kopnom, sa radom udruge u proteklih 20 godina, a posljednja kitica bila je posvećena Oliveru Dragojeviću. Sve izvođače, svojom je svirkom pratio Gardelin bend u sastavu: za bubnjevima Ivo Rubeša Nazor, bas gitaru svirao je Ante Borovina Krpača, na solo i ritam gitari Milko Pranjić, te Marko Prižmić Maki na klavijaturama. Bio je tu i posebni gost, saksofonist iz dalekog Los Angelesa, velolučanin Teo Carić. Prateći vokali bile su Ariana Valjan i Željana Petrić.
Posebna atrakcija večeri bio je i specijalni žiri u sastavu: dvije Meri: Meri Šeparović i Meri Cetinić, uz najistaknutijeg, najiskusnijeg, najduhovitijeg člana Narodne glazbe Vela Luka, Mirka Stipkovića Bega, koji su svojim stručnim i duhovitim komentarima i savjetima ohrabrili mlade izvođačice, i na taj način ih potaknuli da se i dalje nastave baviti pjevanjem.

Koncert je podupro veliki broj sponzora, među kojima su Općina Vela Luka, Dubrovačko neretvanska županija, dvije lokalne radio postaje, kao medijski pokrovitelji, nadalje, TZ općine Vela Luka, te brojne firme i institucije, gospodarstvenici, ugostitelji, i mnogi drugi, uglavnom njih preko 30, što uvelike pomaže radu udruge, i omogućuje svim sudionicima, a posebno djeci kvalitetne uvjete rada i vježbanja, i što je najvažnije, kvalitetnog upražnjavanja slobodnog vremena tijekom ljeta. Nakon koncerta slijedi zajednički izlet i ruženje.

Voditelji programa bili su Manuela Agović i Ante Žuvela Doro.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.