Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Vela spila u Veloj Luci jedan je od najznačajnijih prapovijesnih lokaliteta na Mediteranu pa ne čudi da su se Velolučani i ove godine organizirali zanimljivu i dinamičnu višednevnu manifestaciju čiji je središnji događaj glasovita „Noć Vele Spile“.


„Dani Vele Spile“ ove godine traju od 7. Do 12. kolovoza u organizaciji Pokladne udruge „Trtajun“, Centra za kulturu Vela Luka, Turističke zajednice Vela Luka te u sklopu „Luškog lita“. „Dane Vele Spile“ svečano su 7. kolovoza otvoriti učenici Glazbene škola Vela Luka u jedinstvenom ambijentu špilje uz zvuke violine i mentoricu Renatu Prizmić Linarić. Dan nakon, uz pomoć suvremene multimedijske tehnologije glasovita je špilja dobila svoj ekran na kojem je prikazan film „Početak“ autora profesora Marija Periše i Roberta Gečeka sa Sveučilišta Sjever iz Varaždina. Vela Spila otvorila je svoja vrata 9. kolovoza tijekom kojeg su posjetitelji mogli besplatno razgledati špiljski lokalitet uz stručnog vodiča, dok je u subotu 10. kolovoza, u Centru za kulturu Vela Luka, održano predavanje o istraživanjima lokaliteta Beneficija i Kopila održati dr.sc. Igor Borzić i dr.sc. Dinko Radić.
Kao i svake godine, središnji događaj manifestacije je tradicionalna „Noć Vele Spile“ koja se održala 11. kolovoza. Članovi Pokladne udruge „Trtajun“ i ove su nam godine maskirnim igrokazom na simpatičan i humorističan način prikazali jedan dan života praljudi nakon čega je uslijedila neizostavna zabava uz tradicionalne gastro specijalitete i grupu Vivas za sve goste i posjetitelje. Posljednji dan manifestacije rezerviran je za obilazak lokaliteta Beneficija, odnosno Gudulija, vrijednog antičkog nalazišta u blizini Vele Luke

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.