Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

U sklopu manifestacije Luško lito 2019. sinoć je na pijaci ispred crkve sv. Josipa održan tradicionalni koncert Narodne glazbe Vela Luka, koji je ove godine u potpunosti posvećen našem galebu i morskom vuku, Oliveru Dragojeviću.


Ovogodišnji koncert je poseban, jer smo ga u cijelosti posvetili našem Oliveru, koji je u duši uvijek bio naš član”, napominje Vinko Šeparović, predsjednik, Narodne glazbe. “Ovogodišnji repertoar se kompletno sastoji od Oliverovih pjesama, a uz veliki i mali puhački orkestar, nastupaju veloluški pjevači amateri”, ističe dirigent Mrko Prižmić, koji ističe zadovoljstvo da se nakon više od 20 godina ponovno okupio mali puhački orkestar, i da je ovo prava prilika da se svi “mužikanti” svom Oliveru za najbolji način zahvale za sve što je učinio za Narodnu glazbu Vela Luka. “Koncert se zove Vjeruj u ljubav, a svi znamo koliko je Oliver bio jednostavan i koliko je vjerovao u nas sve ove godine, zato mu još jedno veliko hvala!”, rekao je Vinko Šeparović. Pjesmama Vjeruj u ljubav, Samo ti, Galeb, Copakabana, Što to biješe ljubav, Tko sam ja da ti sudim, Moje prvo pijanstvo, Ništa nova, Kad mi dođeš ti, Cesarica, Sreća je tamo gdje si ti, Dipšeradun, orila se luška pijaca, u izvedbi veloluških pjevača amatera, uz neizostavno Sjećanje na Velu Luku i Jo da mi je, a moglo se čuti i nekoliko instrumentalnih skladbi: mix skladbi Adio bela, Nadalina, Diridonda, Valo veloluška.
Posebna atrakcija bio je nastup naše profesorice violine Renate Prižmić Linarić koja je svoje bogato glazbeno iskustvo podijelila sa Oliverom u pariškoj Olimpiji, te je odsvirala nekoliko njegovih skladbi, uz izvedbu Duška Miojevića. Uz Duška Miojevića još su nastupili: Nena Marinoivić, Teo Žuvela, Toni Žuvela, Ariana Valjan, Željana Petrić, Nikola Žuvela, Marko Prižmić, Marina Žuvela, Mario Prižmić. Program su vodili Ana Dragojević i Darko Dragojević.