Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

U današnjoj emisiji Velolučki kulturni ljetni đir gošće su bile kustosica galerije Centra za kulturu Rada Dragojević Ćosović i Franica Mandić rođena Dragojević, umjetnica čija će izloižba unikatnog nakita biti otvorena u srijedu, 3. 7. u Galeriji Centra za kulturu.


Franica Mandić rođena Dragojević, rodila se u Splitu 28. 11. 1952. godine. U Veloj Luci živjela je do dvadeset prve godine, a potom odlazi živjeti u Zagreb. Potreba za kreativnim izražavanjem oduvijek je prisutna u životu ove svestrane Velolučanke koja je u više navrata samostalno izradila razne scenografije, uređivala poslovne interijere i izrađivala cvjetne instalacije za hotele.
Autorica je kuharice „Luška ića i pića“ koja je dobila oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda kao nematerijalno dobro. Bavi se izradom unikatnog nakita od konopa i kaučuka, a za nakit od konopa, vonjasti kušinić tj. mirisni jastučić, dalmatinski boketić i slike od žala također je dobila oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda. Izlagala je u Zagrebu, Skradinu, Zadru, Biogradu na moru, u Tkonu na otoku Pašmanu i u rodnoj Veloj Luci koja joj je trajni izvor nadahnuća i stvaralačka oaza u kojoj nastaju njene maštovite kreacije. Na izložbi u galeriji Centra za kulturu Vela Luka prezentirat će se autoričin unikatni nakit od konopa i kaučuka, slike od žala i nekoliko instalacija inspiriranih suvremenim zbivanjima u Veloj Luci.