Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Luško lito.  

U organizaciji udruge „Luško lito“, jučer je u Veloj Luci održana tradicionalna veslačka regata u čamcima s četiri veslača i kormilarom – „Ragata sv. Ivana“. Ova ragata se održava svake godine isključivo na blagdan sv. Ivana 24. lipnja, a temelji se na višestoljetnoj tradiciji veslanja i ragatanja u Veloluškoj uvali. Ragata je održana u dvije trke, prva za mlađe i druga za starije veslače, a natjecalo se je osam veslačkih posada u tri kategorije.  U glavnoj trci, na stazi dugoj 3600 metara, od Glavice sv. Ivana do sredine Vele rive, veslale su četiri posade.  Pobjednici ragate su posada pod nazivom „Meni je sve jedno“ u kojoj su veslali Antonio Burmas, Teo Padovan, Marko Prižmić, Antonio Šeparović i kormilar Mladen Tabain. Drugi su bili posada „Medvjedići“, a treći „Nevera“.  U ragati je sudjelovala i posada MATRIB-a u drvenoj barci Bože pomozi.

U prvoj trci Ragate sv. Ivana, za mlađe veslače, veslali su dvije muške i dvije ženske posade.   Prvi u muškoj konkurenciji bili su posada „Oćo ve“ u kojoj su veslali Leo Zlokić, Domagoj Žuvela, Danijel Miletić, Borna Bačić i kormilar Ante Šeparović.  Drugi su bili posada „Nema nam pomoći“. Prvi u ženskoj konkurenciji bili su posada „Nema predaje“ u kojoj su veslali Petra Dragojević, Karla Šeparović, Jelena Prižmić, Petra Barčot i kormilar Željana Barčot. Druge su bili posada „Do rive“.

Pobjednicima ragate kao i pobjednicima po kategorijama i posadi Matriba medalje, pehar pobjednika i lovorov vijenac uručila je Katarina Gugić, općinska načelnica Vele Luke, drugoplasiranima Anito Šeparović, predsjednik VK Ošjak, a trećeplasiranima Nikša Prižmić dugogodišnji član i veslač VK Ošjak.                                                                           

Glavni sudac ragate na moru bio je prof. Lenko Dragojević, a sudac na cilju Anito Šeparović. Ragatu je pratio veliki broj domaćih plovila, a uveličala sviranjem po Luškoj vali Narodna glazba Vela Luka na brodu „Muro“. Ragata je privukla i veliki broj posjetitelja, a za sve prisutne na Veloj rivi, članovi „Luškog lita“ organizirali su zabavu uz jelo i piće, a članice Lige protiv raka su frigale pršurate. Pokrovitelj Ragate sv. Ivana je općina Vela Luka.

   Fotografija Luško lito.

 

Fotografija Luško lito.