Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

U današnjoj emisiji Četvrtkom aktualno gosti su bili Maja Radman Barčot i Boris Žuvela, vijećnici općinskog vijeća Vele Luke iz kluba HDZ-a. Teme razgovora bila je donesena., te Odluka o odobrenju izvođenja građevinskih radova na izgradnji luke nautičkog turizma u Veloj Luci, za vrijeme zabrane radova u turističkoj sezoni 2019.g.


nepropisno podizanje cijene parkirnih karata za period od 1. 6. do 30. 9., te daljnji nastavak plaćanja parkinga tijekom zime.
„Donošenje odluke o odobrenju izvođenja građevinskih radova na izgradnji luke nautičkog turizma u Veloj Luci, nepotrebno je oteglo cijelu situaciju, te su se radovi odužili, što je dovelo do negodovanja mještana, a i do mogućeg poskupljenja cijelog projekta, ukoliko se ova faza radova ne dovrši što prije, kako bi marina profunkcionirala i tome donijela općini Vela Luka korist i dobit“
Danom 01. lipnja 2019. godine kao i svih godina do sada, započela je naplata parkinga na području naše Općine. Htjeli bismo skrenuti pozornost kako je svih ovih godina do sada cijena sezonske povlaštene karte za naše mještane koji imaju prebivalište na području Općine Vela Luka iznosila 200,00 kn. Prošle sezone, 2018. godine povisila se na 300,00 kn. Smatrali smo da je tu povećanjima cijena kraj, no izgleda da se i ove godine cijena parkirališnih karata promijenila. Točnije cijene karata OPET su poskupjele. Naime, ove 2019. godine stupio je na snagu novi cjenik karata za parkiranje na području općine Vela Luka. Tako će naši mještani koji se odluče na kupnju sezonske povlaštene karte za osobna vozila istu morati platiti 400,00 kn za period od 01.06.-30.09.2019. Međutim, TO NIJE SVE!!!
Od 01.01.2020. stupa na snagu naplata karata za parkiranje tijekom čitave godine i u zimskim mjesecima za povlaštenu kartu za osobna vozila naši će mještani morati izdvojiti iz svog budžeta dodatnih 400,00 kn. Zbrojimo li iznose, od iduće godine cijena parkiranja na području naše općine iznosit će 800,00 kn godišnje. Dakle, za naše mještane doći će do poskupljenja sa 300,00 na 800,00 kn u svega par mjeseci. ČEMU POVEĆANJE cijena? Zbog čega su se Skupština, Nadzorni odbor i Uprava Komunalnih djelatnosti d.o.o.odlučili na ovako iznenadni veliki namet našim sumještanima. Dosadašnje povećanje cijena nije polučilo nikakve rezultate. Je li došlo do povećanja cijena kako bi se mogle povećati plaće zaposlenima u općinskim ustanovama ili bi se možda zaposlio novi radnik?! Godinama smo upozoravali i upozoravamo kako se apsolutno ništa ne mijenja između ostalog i po pitanju rješenja parkirnih mjesta. BEZ PROMETNE STUDIJE, BEZ PROMETNOG RJEŠENJA, BEZ NOVIH PARKIRALIŠNIH MJESTA i u PROMETNOM KAOSU s kojim se susrećemo svake sezone jedino što smo dobili jest povećanje cijena koje je najviše opteretilo naše mještane. Po ovim novim cijenama premašili smo i grad Korčulu pa i grad Zagreb i time smo doveli do toga kako će naši mještani plaćati jednu od najskupljih parkirališnih karata, a bez bilo kakvog prometnog rješenja. Kupite kartu po tako visokoj cijeni, dođete na parking i NEMA PARKIRNOG MJESTA. Apsolutno smo protiv povećanja cijena parkirališnih karata i novog nameta koji je naše mještane dočekao preko noći. Tek kada budemo imali uređenu općinu, sa urednim i čistim cestama i putevima, tek sa prometnom studijom koja će rasteretiti centar mjesta i riješiti problem parkirnih mjesta, i kada ćemo možda imati puno manje nepropisno i besplatno parkiranih automobila po cestama, tek onda možda možemo razmišljati o povećanju cijena parkirališnih karata, navodi Maja Radman Barčot.
„Mještani Vele Luke žive od turizma, a najveći broj pritužbi naših gostiju i mještana odnose se upravo na nedostatak parking mjesta. Povećanje cijena bilo kojih usluga nikada nije potez koji je popularan za općinske ili gradske vlasti, već obrnuto, ali glavni cilj je rasteretiti parking u centru mjesta jer situacija koja se ponavlja iz godine u godinu je neodrživa.“, rekao je Boris Žuvela, koji smatra da se nedostatak parking mjesta može riješiti i na druge načine.
Osvrnuli su se i na rad načelnice u protekle dvije godine, te naveli nekoliko primjera u kojim se načelnica mogla bolje angažirati u rješavanju aktualnih problema.