Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U sklopu obilaska Dubrovačko-neretvanske županije za nadolazeće izbore za Europski parlament, jučer su Velu Luku posjetili kandidati za Europski parlament (“ZELENI TIM”). Tom prigodom su posjetili Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju “Kalos”, kojom prilikom ih je ravnateljica Damira Bojić upoznala sa aktivnostima vezanih uz dosadašnje a i buduće mogućnosti apliciranja na europske fondove.

Za Dubrovačko-neretvansku županiju odobrena je tehnička pomoć za pripremu projekta Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos, „Lječilišni centar Vela Luka - razvoj zdravstvenog turizma kroz unapređenje javne zdravstveno turističke infrastrukture i popratnih sadržaja", rekla je Damira Bojić, specijalistica fizijatar i ravnateljica specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos.


Ona je govorila o bolnici Kalos, zaposlenicima, organizaciji rada, uslugama koje bolnica pruža pacijentima i korisnicima, financiranju, edukaciji zaposlenika, stalnom održavanju prostora i opreme te poboljšanju kvalitete rada i usluga. Govorila je o smještajnim kapacitetima Kalosa, nekim problemima u radu i planovima.


Županija je u suradnji s Ministarstvom zdravstva trajno radila i radi na povećanju zdravstvenog standarda iznad onoga propisanog u RH te su tako realizirani ili u tijeku brojni projekti specijalne bolnice Kalos.
Stupanjem na snagu novoga Zakona o zdravstvenoj zaštiti Ministarstvo je omogućilo uvođenje dodatnog dežurstva preko vikenda u Domu zdravlja „dr. Ante Franulović“.


Uslijedilo je druženje sa članovima, prijateljima i simpatizerima HDZ-a. Jedna od sudionika jučerašnje delegacije HDZ-a u Veloj Luci, Sunčana Glavak, 5. na kandidacijskoj listi HDZ-a za izbore za Europski parlament, upoznala je prisutne sa projektima koji su u tijeku i koji se planiraju realizirati sredstvima EU-a, a među kojima je najznačajniji Pelješki most koji će ostati kao trajan spomenik prvih nekoliko godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

"Trenutno se u Hrvatskoj s preko 80 posto bespovratnih sredstava financiraju javni projekti. To je nešto što ne bismo mogli sami učiniti i tu je prednost ulaska u Europsku uniju", kazala je Glavak. HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu zalagat će se, kaže, da se u narednom razdoblju ne smanjuju sredstva kohezijskog fonda, jer ona su nam nužna za razvoj. Hrvatsku će u 2020. godini obilježiti važna događanja na europskom planu uz prvo predsjedanje Europskom unijom, ", kazala je Glavak.

FOTOGALERIJA: