Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U organizaciji Udruge Luško lito jučer je u prostorijama općinske vijećnice održan sastanak sa udrugama koje i ove godine namjeravaju svojim projektima obogatiti kulturnu ponudu Vele Luke. Kao i dosadašnjih godina, utorkom je predviđena večer folklora, a četvrtkom ribarske večeri. Uz brojne izložbe i koncerte, ove godine će, Oliveru u čast, biti upriličeni Oliverovi dani, odnosno, koncerti posvećeni našem Oliveru Dragojeviću, velikom promotoru Vele Luke.

Tako će u suradnji sa općinom Vela Luka, TZ, Ministarstvom kulture, te HRT-om biti organiziran veliki koncert pod nazivom Trag u beskraju, na kojemu će uz Simfonijski orkestar HRT-a nastupiti Oliverovi bliski suradnici Gibboni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, a predviđena je i jedna večer jazz glazbe. Petkom će u atriju Centra za kulturu biti upriličeni koncerti klapa pod nazivom Klape u centar. Krajem ljeta predviđen je i Barokni festival, te Festival viteških igara. I ove godine moći ćemo uživati u izvedbi Veloluških mažoretkinja, a biti će organizirana i manifestacija Noć Vele spile.

Od sportskih manifestacija ove godine kreće malonogometni turnir posvećen nedavno tragično preminulom Mateu Jukici. Luško lito započinje Luškom strkom, a završava Danima pustolovnog turizma pod nazivom Vela Luka Outdoors 2019. Od gastronomskih manifestacija i ove godine biti će organizirani „Večer kupusa na tabak“ i Dani maslinovog ulja.