Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić uputio je otvoreno pismo naslovljeno "Obećanje ludom radovanje?" za saborskog zastupnika Branka Bačića i dubrovačko-neretvanskog župana Nikolu Dobroslavića. Pismo prenosimo u cijelosti.

"28. siječnja se u Palači Ranjina održao jedan hvalevrijedan sastanaka na kojem se raspravljalo o povezivanju Korčule i Lastova s kopnom. Uz domaćina sastanka Župana i saborskog zastupnika gosp. Bačića, nazočni su bili predstavnici Općina i gradova s Korčule i Lastova, predstavnici Jadrolinije,  Agencije za obalni linijski promet. Jedan od zaključaka koji je objavljen i na stranicama Županije i na vašim osobnim Facebook profilima je bio da će se uložit napor da bi najnoviji Jadrolinijin katamaran Jelena ostao trajno na liniji Split-Hvar-Vela Luka-Ubli. Koliko imama informacije iz same Jadrolinije, istina usmenu, Jadrolinija već preko online kanala prodaje karte za sezonsku liniju za Dubrovnik, baš za taj katamaran.

Koliko god su otočani dočekali vijest da Jelena ostaje sa oduševljenjem, toliko su sad nezadovoljni. Razumijemo potrebu Jadrolinije da tokom ljetne sezone ostvari što je moguće veći prihod, ali isto tako Vi morate razumjeti i otočane. Da li otočani postoje zbog Jadrolinije ili Jadrolinija postoji zbog otočana?  Kako objasniti turistu koji dođe na prodajno mjesto Jadrolinije u 9 sati ujutro i ne može kupit kartu za Vela Luku ili Lastovo, jer su već sve karte prodane zbog malog kapaciteta katamarana. Kakvu dojam ostavljamo na turiste, kakvu sliku šaljemo u svijet? Zar moraju biti u 6:00 sati ispred prodajnog mjesta Jadrolinije da bi kupili kartu za katamaran koji isplovljava u 15:00 sati??? Zar na takav način ozbiljna država vodi brigu o malim poduzetnicima – iznajmljivačima s otoka koji prilikom prodaje svojih kapaciteta navedu gostima da im je katamaran u 15:00, a zatim nema karata za taj katamaran u 08:00?

Pozivam Vas da iskoristite svoj politički utjecaj, i „otvorite oči“ Jadroliniji, kako bi donijela jedinu ispravnu odluku – zadržavanje Jelene na liniji za Vela Luku i Lastovo. Pokažite da borba za otočane nije samo na riječima, već i da je konkretnim dijelima dokazujete. Stanovnici zapadnog dijela otoka Korčule i Lastova će Vam biti zahvalni," poručio je načelnik Kuzma Tomašić.