Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U Veloj Luci održana je 17. Sjednica Općinskog vijeća na kojoj su teme bile uobičajne: dječji vrtić (mogući prijedlozi za organiziranje popodnevne smjene), rasvjeta oko trgovine Tommy, izgradnja i pripreme za izgradnju trafostanice, cjelogodišnja naplata za parkinga. Neki vijećnici nisu se složili sa ovakvim (jutarnjim) terminom održavanja sjednice, i ustraju u tome da se i ubuduće sjednice održavaju u popodnevnim satima.

Čuli su se prijedlozi o polaganju ležećih policajaca ispred škole, a također i o pripremama za nadolazeću turističku sezonu. Žustra se rasprava vodila oko saniranja deponija Sitnica, otkupu čestica u iznosu oko 270 000 kuna, te suradnji sa općinom Blato, iz istog razloga. Polugodišnje izvješće o radu načelnice odnosilo se na njezine aktivnosti (sastanke i službena putovanja), a čuli su se i idejni projekti za navodnjavanje, otvaranje memorijalne zbirke Oliver Dragojevć.

Pročelnica Ana Jobst podnijela je i detaljno izvješće vezano za proračun. Posljednjih nekoliko točaka odnosilo se na izvješće o naplati komunalne naknade i komunalnog doprinosa za 2018. godinu, izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Vela Luka u 2018. godini, izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Općine Vela Luka za 2018. godinu.

Izvješće o izvršenju Programa uređenja i održavanja mjesnog groblja za 2018. godinu, izvješće o lokacijama i količinama nepropisno odbačenog otpada na području Općine Vela Luka u 2018. godini, te izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom RH Općina Vela Luka za 2018.g. godinu.