Zakrpaj.to

Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U kongresnoj dvorani hotela Valamar Lacroma u ponedjeljak 15.04. održan je peti po redu sajam vježbeničkih tvrtki u organizaciji Ekonomske i trgovačke škole. Na sajmu su sudjelovali učenici trećih i četvrtih razreda smjerova ekonomist, ekonomska gimnazija i komercijalist. Ukupno se sedamnaest vježbeničkih tvrtki predstavilo putem izlaganja na štandovima i PPT prezentacija.

Osim škole domaćina, na sajmu sudjeluju sve srednje škole iz najjužnije županije koje provode programe obrazovanja učenika za zanimanja ekonomist i komercijalist te dvije srednje škole izvan naše županije koje su iskazale svoj interes za sudjelovanje na sajmu, Treća ekonomska škola iz Zagreba i Ekonomska škola iz Karlovca.

SŠ Vela Luka predstavljale su dvije vježbeničke tvrtke - Isidore Korkyra (4b) i Dan D (3 b). Učenici SŠ Vela Luka dali su sve najbolje od sebe i iako po ukupnim bodovima nisu osvojili prva mjesta, mentorice su bile prezadovoljne s njima.
Za svih je ovo bilo lijepo i korisno iskustvo. Mentorice vježbeničkih tvrtki su Maja Tičinović Žuvela i Darka Pribudić

Aktivnosti učenika na sajmu se ocjenjuju, vrednuje se izlaganje na štandovima, poznavanje svojstava robe iz asortimana, komunikacija s kupcima, sigurnost javnog nastupa, kreativnost, neverbalna komunikacija i sl. Za prve tri plasirane vježbeničke tvrtke osigurali smo novčane nagrade koje je sponzorirala OTP banka.


U programu svečanog otvaranja sudjelovali su i bivši polaznici Ekonomske i trgovačke škole koji su nekada bili učenici u vježbeničkim tvrtkama, a danas pokreću i vode vlastite tvrtke.