Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Promijenile su klub , ali naviku osvajanja medalja na Prvenstvu i Hrvatske očito naše Ivana i Josipa - nisu ! Na Veslačkom prvenstvu Hrvatske održanom na Jarunu velolučke blizanke sa zagrebačkom adresom u Veslačkom klubu ' Trešnjevka' okitile su se dvije seniorske titule prvakinja Hrvatske. Pritom je Ivana osvojila dvije zlatne, a Josipa jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Ivana i Josipa Jurković zajedno su u 'dvojcu bez' bile najbolje - zlatne . Ivana je pak osvojila i zlato u 'dvojcu na pariće ' zajedno sa Izabelom Krakić.

U skifu je nastupila još uvijek mlađa seniorka Josipa Jurković i osvojila srebrnu medalju iza klupske kolegice, inače 'A' seniorke Marcele Milošević. 'Slijede nam pripreme za nekoliko velikih natjecanja... Prve nam slijede Mediteranske igre koje 21.lipnja počinju u španjolskoj Taragoni . Nažalost na tom natjecanju ukinute se 'naše' discipline, pa će tamo nastupiti samo Josipa u skifu ,a ja ću biti njena zamjena. Kao uvod u to rajem svibnja sudjelovati ćemo na jakoj Međunarodnoj regati u Njemačkoj' rekla nam je Ivana. Također, velolučke veslačice i veslači ovojili šest medalja na 3.ovogodišnjoj regati Kupa Dalmacije koja je održana u Dubrovniku. Organizator VK'Neptun' , regatno polje u Rijeci dubrovačkoj, 31 utrka, gotovo 300 veslačica i veslača iz svih dalmatinskih klubova. Među njima naravno i 15-tak članova našeg velolučkog 'Ošjaka' … ' Zlato, tri srebra i dvije bronce , uz još puno dobrih rezultata ostalih naših natjecatelja . Posebno bi istaknuo Lucijanu Usmijani koja je osvojila zlatnu medalju u skifu, što joj je u tri ovogodišnje utrke Kupa Dalmacije treće zlato! Uz nju pohvale svakako i kadetu Nikoli Šeparoviću također u skifu koji je u isto u tri ovogodišnje regate u istom natjecanju osvojio tri srebra ! Antonio je bez dvojbe jedan od najboljih u toj kategoriji u Dalmaciji ' naglasio je trener Tino Dragojević . Rezultati natjecatelja iz VK Ošjak na regati u Dubrovniku: Lucijana Usmijani, skif kadetkinje - ZLATO Lucija Dragojević i Luca Barčot , dvojac na pariće kadetkinje - SREBRO Antonio Burmas i Stipe Padovan, dvojac na pariće juniori - SREBRO Nikola Šeparović, skif kadeti - SREBRO , Vito Prižmić - BRONCA, Marko Surjan 5.mjesto , Deni Cetinić 5.mjesto Lovre Berković i Sandro Dragojević, dvojac na pariće kadeti - BRONCA Antonio Burmas 5.mjesto , Stipe Padovan 6.mjesto skif juniori Antonio Šeparović, skif seniori 5.mjesto Ukupni pobjednik natjecanja je splitski Mornar , ispred Jadrana iz Zadra i splitskog Gusara. Ošjak je ukupno bio sedmi. Velolučke veslačice i veslači svoj slijedeći nastup imaju u petak 04. svibnja na Regati Svetog Duje u Splitu.

 

Izvor: https://markopolosport.net/news/6323-veslacko-prvenstvo-hrvatske-sestre-jurkovic-prvakinje-u-dvojcu-ivani-jos-i-zlato-sa-izabelom-a-josipi-srebro-u-skifu