Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Današnje gošće u emisiji Četvrtkom aktualno bile su gđa Silvija Pećanac Bačić, predsjednica Foruma žena SDP Vela Luka, i Jelena Barčot, predsjednica udruge Veloluške mažoretkinje, a povod njihovog gostovanja je humanitarni ples, koji će se održati u hotelu Korkyra u subotu, 9. 3. s početkom u 21 sat. Za dobar provod zadužena je grupa Bolero sa gostima iznenađenja, a sve prisutne će također zabaviti i Veloluške mažoretkinje. Očekuje se i bogata lutrija.
Dio ostvarenog prihoda namijenjen je udruzi Veloluške mažoretkinje, kako bi prikupile cjelokupan iznos potreban za sudjelovanje na InterDanceFestu u Sarajevu, jednom od najvećih natjecanja u mažoret plesu u Europi. Prikupljena sredstva mažoretkinje će iskoristiti za putne troškove, troškove smještaja i hrane, kotizaciju za natjecanje kao i za kostime.
Povodom sutrašnjeg Međunarodnog Dana žena, Silvija Pećanac Bačić, predsjednica Foruma žena SDP Vela Luka, je naglasila kako današnji položaj žene u društvu još uvijek nije kakav bi trebao biti u 21. stoljeću, jer su, kaže, u pojedinim slučajevima, još uvijek diskriminirane od strane svojih životnih partnera, kolega na poslu i općenito.
„Još uvijek, na žalost, ima slučajeva raznih vrsta nasilja u obitelji, u sredini, a to je problem koji se jako sporo rješava. Mnogo je faktora koji utječu na ovaj problem, od kućnog odgoja, pogrešnog shvaćanja uloge žene, ali vjerujemo da će jednog dana situacija biti posve drugačija. Nije danas lako ženi koja je rastrgana između obitelji i karijere, i u tom slučaju je potrebna pomoć obitelji, od podjele kućnih poslova i drugih oblika pomoći“, rekla je predsjednica Foruma žena SDP Vela Luka, te svim mještankama Vele Luke čestitala sutrašnji Međunarodni Dan žena.