Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

U današnjoj emisiji Četvrtkom aktualno, gost je bio ravnatelj ŽLU Vela Luka, Boris Žuvela, koji je govorio o nedavno potpisanom Sporazumu o dodjeli proračunskih sredstava za infrastrukturni projekt vezan uz sanaciju dijela obale Kale - Plivalište u Veloj Luci, a koji je potpisan između ŽLU Vela Luka i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Vrijednost Sporazuma je 80 milijuna kuna, kojima će se izgraditi i sanirati ukupno 13 luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Sporazume je ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković potpisao zajedno sa ravnateljima lučkih uprava Rabac, Crikvenica, Rab, Bakar - Kraljevica - Kostrena, Novi Vinodolski, Novalja, Senj, Zadar, Korčula i Vela Luka te lučkih uprava Šibensko - kninske, Splitsko - dalmatinske i Dubrovačko - neretvanske županije. Potpisani Sporazumi i Ugovori o dodjeli proračunskih sredstava odnose se na 25 infrastrukturnih projekata, između ostalih i na projekt Županijske lučke uprave Korčula za izgradnju nove operativne obale uz trajektni pristan Dominče, na projekt Županijske lučke uprave Vela Luka vezan uz sanaciju dijela obale Kale - Plivalište u Veloj Luci (sporazum je potpisan na iznos od 1.8 milijuna kuna), te projekt Lučke uprave Dubrovačko - neretvanske županije vezana za sanaciju lukobrana luke Prigradica i rekonstrukciju dijela luke u Trpnju.
„Što se tiče radova na sanaciji postojećeg trajektnog pristaništa, dobili smo sredstva iz
Operativnog programa konkurentnost i kohezija kojima ćemo urediti i asfaltirati postojeće trajektno pristanište, kako bi putnicima i ribarima koji koriste ovu lokaciju omogućili što kvalitetnije obavljanje svojih aktivnosti“, rekao je ravnatelj ŽLU Vela Luka, Boris Žuvela, uz napomenu da će se i postojeća rampa sanirati, te na taj način omogućiti brži protok prometa i ljudi bez nepotrebnih zastoja.
U tijeku su i radovi na izgradnji novog trajektnog pristaništa, za koje se nadamo da će biti gotovi za otprilike dvije godine, s tim da je bilo određenih zastoja zbog izvođača radova koji je u međuvremenu išao u stečaj, pa je cijeli projekt donekle usporen.
„I projekt izgradnje ribarske luke ide svojim tijekom, interes je veliki, a ovo će biti jedna od dvije ribarske luke na otoku Korčuli, kako bi se zadržala tradicija ribarenja i našim ribarima omogućilo nesmetano obavljanje svojih aktivnosti“, napominje ravnatelj ŽLU Vela Luka, Boris Žuvela.