Zakrpaj.to

Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Sa 7 glasova ZA i 4 suzdržana, na jučer održanoj 14. sjednici Općinskog vijeća Vela Luka, donesena je Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj, i to u iznosu od 300 kuna.
Na početku sjenice pročelnica Ana Jobst detaljno je obrazložila zahtjev Ministarstva financija i Porezne uprave, prema kojemu je Predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave, naime, bilo obvezno donijeti odluku kojom će propisati visine paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, a koje ne mogu biti manje od 150,00 kuna niti veće od 1500,00 kuna.
Odluka predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave može se mijenjati najkasnije do 15. prosinca tekuće godine, a primjenjuje se od 1. siječnja sljedeće godine do donošenja nove odluke kojom će se propisati visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu. Jedinice lokalne samouprave bile su dužne odluku svog predstavničkog tijela dostaviti Ministarstvu financija, Poreznoj upravi u roku od osam dana od dana njezina donošenja radi objave na mrežnim stranicama Porezne uprave. Tijekom sjednice vodila se žustra rasprava oko donošenja ove odluke, jer su oporbeni vijećnici izrazili nezadovoljstvo zbog ne obavljene kategorizacije, budući da svi vlasnici nemaju jednaku popratnu infrastrukturu na čestici na kojemu se nalazi smještajna jedinica, pa smatraju da nije pošteno da svi plaćaju isti paušal. Načelnica Katarina Gugić je obećala da će se za slijedeću turističku sezonu Općina vela Luka po ovom pitanju bolje pripremiti, te da će se najkasnije do 15. 12 donijeti nova odluka. U protivnom, ukoliko predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave ne donese odluku u propisanom roku, visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu određuje se u iznosu od 750,00 kuna.

Više možete poslušati na: https://www.youtube.com/watch?v=k7Kw6a3zQLM&fbclid=IwAR0wt7GPvuMvPPgO-eIBITY2gk9x7J4SHFG7Gs9X_cdNlcSNm6vHb0UVpZ0