Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 
Dubrovačko-neretvanska županija i Specijalna bolnica Kalos ishodile su pravomoćne građevinske dozvole za projekte koji za cilj imaju rekonstrukciju, uređenje i nadogradnju ove iznimno važne zdravstvene ustanove u Veloj Luci.
Tim povodom, župan DNŽ Nikola Dobroslavić sa suradnicima, uz svoje domaćine ravnateljicu Specijalne bolnice Kalos, dr. Damiru Bojić i načelnicu općine Vela Luka, Katarinu Gugić, sudjelovao je na prezentaciji ovog hvale vrijednog projekta, koja je jutros održana u prostorijama Specijalne bolnice Kalos. Prezentaciji su sudjelovale i predstavnice Regionalne razvojne agencije DUNEA ravnateljica Melanija Milić, Gorana Margaretić, voditeljica odjela za pripremu i provedbu strateških dokumenata i programa. Prezentaciju je održala Sanda Barkiđija, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata.
Ravnateljica Kalosa, dr. Damira Bojić rekla je da je vrlo optimistična po pitaju dobivanja sredstava za realizaciju ovog projekta koji će uvelike doprinijeti boljem razvitku Vele Luke. Cilj ove investicije je potaknuti dodatni razvoj zdravstvenog turizma na otoku Korčuli i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, diversificirati turističku ponudu samog otoka i dodatno razviti gospodarstvo.
Investicija, koja će biti prijavljena na natječaj Ministarstva turizma i sporta, podrazumijeva rekonstrukciju i prenamjenu dijela postojeće zgrade Specijalne bolnice Kalos u lječilišni hotel, rekonstrukciju vanjskog bazena s tribinama, krajobrazno uređenje, izgradnju parki-rališta, tematskih parkova, izgradnju novog bazena sa sunčalištem i ugostiteljskim objektom i drugih pomoćnih građevina.
Dubrovačko-neretvanska županija, zajedno sa Specijalnom bolnicom Kalos i Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, pripremila je svu potrebnu dokumentaciju kako bi ovaj projekt bio spreman za prijavu na poziv Regionalne diversifikacije i specijalizacije hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Republike Hrvatske.