Zakrpaj.to

Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Učenici i nastavnici Srednje škole Vela Luka u vremenu od 24. do 30.11. sudjelovali su na prvom susretu partnerstva  u Turskom gradu Sivasu zajedno sa školama iz Turske, Makedonije, Rumunjske i Litve. Ovaj  projekt  Erasmus + KA229  pod nazivom The Unifying Power of Arts  zamišljen je kao suradnja učenika i nastavnika koji u  5 tema i to iz područja tradicionalne hrane, tradicionalnih igara, tradicionalnih plesova, tradicionalne glazbe I likovne umjetnosti predstavljaju svoje nacionalne baštine.

Projekt je zamišljen kao partnerstvo škola između kojih će se u naredne dvije godine periodički  odvijati mobilnosti nastavnika s učenicima koji žele sudjelovati na projektu i raditi na pojedinim temama, družiti se i razvijati svijest o svojoj tradiciji, a ujedno upoznati tradiciju  vršnjake, kao i kolege sudjelujućih zemalja.

Srednja škola Vela Luka već je sudjelovala kao partner u europski financiranima projektima, a trenutno je i nositelj jednog KA1 projekta za mobilnost nastavnog I nenastavnog osoblja škole.

Ponosni smo što smo dio Europe I što stalno nastojimo ići u korak s njom.

Izvor Srednja škola Vela Luka