Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine Vela Luka i svetkovine zaštitnika mjesta sv. Josipa uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i društvima na polju humanog i kulturnog rada, te uspješnim sportašima. Priznanje za životno djelo dobila je naša s. Tješimira Bešlić koja 33 godine živi i djeluje u Veloj Luci.


S. Tješimira odgojila je mnoge generacije vjeroučenika katehizirajući najprije u župi, a zatim i u školi. Ugradila je svoj talente u organiziranje i vođenje crkvenog pjevanja u župi. Nesebično je darivala svoje umijeće lijepog kićenja i uređenja crkve u raznim prigodama, kao i onog redovitog održavanja čistoće i urednosti svetoga prostora. Organizirala je mnoge božićne i druge priredbe, sudjelovala na vjeronaučnim natjecanjima. Osim služenja u crkvenoj zajednici bila je uključena i pratila je mjesna društvena i kulturna događanja. Ono što je možda za najveću pohvalu, a što je istaknuto pri dodjeli priznanja, jest da je s. Tješimira sve žitelje Vele Luke susretala dobrohotno i s osmijehom, donoseći životnu radost i optimizam.

S. Tješimira je u svojoj zahvali za dodijeljeno priznanje istaknula kako joj je osobito drago što je priznanje dobila u godini značajnih obljetnica za sestre dominikanke i dominikanske trećoredice. Naime, ove godine slavi se 120. obljetnica Trećega reda i 90. obljetnica djelovanja sestara dominikanki u Veloj Luci. To je priznanje svim sestrama koje su djelovale ovdje, istaknula je s. Tješimira. Svi nazočni nisu krili svoju radost zbog priznanja s. Tješimiri.

Idite na Vrh
Template by JoomlaShine