Zakrpaj.to

Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

U cijeloj Hrvatskoj u tijeku je akcija Poštujte naše znakove, prvenstveno namijenjena sudionicima u prometu, a koja se svake godine organizira tijekom mjeseca rujna, zbog početka školske godine. Tim povodom u našem studiju naš današnji gost je bio djelatnik policijske uprave Korčula, zadužen za prometnu preventivu, Ivica Dreno, koji je govorio o stanju u prometu i tijeku same akcije. „Prema statističkim podacima za prvih 8 mjeseci ove godine, stanje je ostalo nepromijenjeno u odnosu na 2017.- u godinu, ali je konstantan trend opadanja broja nesvjesnih sudionika u prometu, što je u svakom slučaju pozitivno“, rekao je naš današnji gost, koji apelira sve sudionike u prometu da, obzirom na povećani broj najmlađih u prometu, budu oprezni u jutarnjim i u popodnevnim satima kada djeca idu i odlaze iz škole. Također apelira na roditelje da svoju djecu propisno vežu u automobilima, voze ih u za to propisanim auto sjedalicama, te izbjegavaju tijekom vožnje koristiti mobitel, što se, naravno, odnosi na sve sudionike u prometu (vozače, pješake, motocikliste i bicikliste), jer u trenucima razgovaranja nisu koncenrtrirani na vožnju.
Osim za mlađi uzrast djece (prvi razred osnovne škole), u planu su edukativne radionice za stariju djecu (sedmi i osmi razred osnovne, te prvi razred srednje škole) o ponašanju u prometu, buduće da taj djeca tog uzrasta već i sama sudjeluju u prometu kao vozači i motociklisti, te ih poziva na polaganje vozačkog ispita AM, A1, A2, A i B kategorije.
Nakon akcije Poštujte naše znakove, slijede akcije u 11. i u 12. mjesecu (Martinje i Mir i dobro), koje se također već dosta godina održavaju krajem godine.