Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Povodom blagdana Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predstavnici Općine Vela Luka su 18. studenog 2021.g., u jutarnjim satima položili vijenac i zapalili svijeću pred centralnim Spomen križem na mjesnom groblju sv. Roka, u znak poštovanja i sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata; Vukovara i Škabrnje.
U svečanom protokolu su sudjelovali predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar, općinska načelnica Katarina Gugić, predsjednica OO HSS-a Željka Gugić, predsjednica OO HDZ-a Tatjana Vučetić, predsjednik OO HSLS-a i općinski vijećnik Ivan Bačić Čino, općinski vijećnik Dino Žuvela i drugi.
U svečanom protokolu ove godine je sudjelovala i Narodna glazba Vele Luke pod ravnanjem kapelnika Marka Prižmića. Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja je bilo u znaku 30. godišnjice od zločina u Vukovaru i Škabrnji.
U 18 sati je služena sv.misa u župnoj crkvi sv. Josipa za žrtve Vukovara i Škabrnje, na kojoj je prisustvovala Općinska načelnica. Misu je služio Župnik don Mario Karatović.
U sklopu inicijative „Zvono za Vukovar“ u 18 sati i 11 minuta su se oglasila i crkvena zvona u Veloj Luci, kao i u svim drugim mjestima u Hrvatskoj, u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.
 
Izvor: Općina Vela Luka