Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

"Glavu dole,ruke na leđa", je igrano dokumentarni film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata.
Film prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja ,maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Više o projekciji filma govorio je naš današnji gost Edi Žuvela kojio je i pokrenuo inicijativu da se ovaj film prikaže u Veloj Luci u subotu 26.09. s početkom u 20 sati u Atriju Centra za kulturu. Projekciji će prisustvovati i jedan od sudionika bitke za Vukovar Predrag Mišić Peđa.
 
Svi oni koji osjećaju ovu zemlju, s pijetetom izgovaraju ime Vukovar. Vukovarski branitelji napravili su pravo vojno čudo, odolijevali napadu JNA i srpskih paravojnih formacija punih 87 dana. Kada je Vukovar pao, ono što su agresori napravili u tom gradu bilo je samo zvjerstvo. Čisto, iskonsko zlo haralo je potpuno porušenim gradom na Dunavu. Nekoliko tisuća ljudi ostavilo je svoje živote na vratima Hrvatske.
 
„Oni preživjeli, teško se danas nose s nepravdom koja se i danas, događa u Vukovaru. O svemu tome, govori se u ovom filmu, kaže vukovarski branitelj“, Predrag Mišić Peđa.
Peđa je branio Vukovar od prvog dana napada na grad.
 
Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen, a svi nazočni će morati ostaviti svoje podatke (ime, prezime, broj mobitela), a ukoliko se projekcija bude morala održati u galeriji Centra za kulturu, svi će morati imati i maske.