Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Današnja gošća emisije Četvrtkom aktualno bila je Nikolina Žuvela, ravnateljica Doma za starije Vela Luka, kojoj je nedavno na svečanoj sjednici povodom Dana općine i blagdana sv. Josipa, a temeljem Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Vela Luka u 2019. godini, uručeno javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje za najmanje 20 godina kontinuiranog rada. Naime, prošle godine Dom za starije Vela Luka obilježilo je 30 godina rada. „Prvi radnici koji su obilježili početak rada ove ustanove, a rade još uvijek, zaposleni su od 21. 12. 1988. Od tada pa do danas kroz rad Doma prošlo je 159 radnika, prvi korisnici počeli su dolaziti u ustanovu od 4. 1. 1989., a od tada do danas ih je upisano njih 911“, navodi ravnateljica, koja s ponosom ističe kako se ova ustanova i dalje trudi svojim štićenicima i korisnicima njihovih usluga učiniti život što ugodnijim. „Surađujemo sa brojnim partnerima, a jedan od njih je i GDCK Korčula, koje je nedavno organizirao akciju Aktivno starenje, a koju su naši stariji sumještani jako dobro prihvatili. Organizirali smo razne društvene aktivnosti i zabave, a rado nas posjećuju i naši osnovnoškolci, koji svojim nastupima uveseljavaju svih nas, i djelatnike i korisnike naših usluga. Također, organiziramo i rođendanske proslave, izlete i različita druženja, a naše korisnike najviše vesele naši „Luški evergreeni“, koji svojom pjesmom upotpune sve naše zabave.“
Inače, Dom za starije u naredne dvije godine očekuje još puno posla. Naime, u tijeku je projekt Energetske obnove za koji su dobili sredstva u iznosu od 1.483.904,69 kuna, namijenjenih toplinskoj izolaciji vanjskih zidova grijanog prostora, izolaciji terase, krovišta i zamjena dotrajale konstrukcije, toplinskoj izolaciji stropa prema vanjskom prostoru, zamjeni postojeće stolarije novom i ugradnji zaštite od sunčevog zračenja, te ugradnji solarnih kolektora za pripremu tople vode.
„Naš projekt Energetske obnove zgrade ide svojim tijekom, za sada su poslovi na projektu nevidljivi javnosti, ali uskoro očekujemo početak radova, a u tijeku je natječaj za izvođače radova.“, napominje Nikolina Žuvela, ravnateljica Doma za starije Vela Luka.