Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i u zatvorenom
Sa 'Četiri stađuna', 'More', 'U prolazu' i 'Lastavica', a kasnije s pjesmama 'Konoba' i 'Zemlja dide mog',
Meri Cetinić postala je jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica pop i zabavne glazbe te skladateljica. Ističe se vještim ispreplitanjem dalmatinske tradicionalne melodije sa soulom, jazzom i popom, a u svojoj bogatoj karijeri izdala je čak 23 albuma i 18 singlova.
Odrasla je u skromnoj obitelji - uz majku domaćicu, oca električara te dva starija brata, Borisa i Antu.
Kako su u vrijeme korona krize mnogi ostali u svojim domovima s minimalnim izletima u danje svjetlo, tako je i splitski skladatelj i producent Ivo Lesić odlučio dublje posegnuti u svoju bogatu arhivu te pronaći pjesme koje ili nikada nisu objavljene ili nikada nisu digitalizirane.
Naišao je na pjesmu “Nisi moj” hrvatske glazbene dive Meri Cetinić koja je snimljena prije dosta godina, a nikada nije ugledala svjetlo dana. Naime, bilo je planirano da ta pjesma bude dio nekog novog albuma Meri Cetinić, ali kako se ta ideja nije realizirala pjesma je završila u ladici i stajala tamo sve do danas.
Osim brojnih solističkih koncerata diljem bivše države, otisnula se i na uspješne turneje po SAD-u, Kanadi, Australiji i mnogim drugim zemljama.
U svojoj je zavidnoj karijeri objavila veći broj zlatne, platinaste i dijamantne naklade. Surađivala je s ponajboljim skladateljima i tekstopiscima poput Momčila Popadića, Zdenka Runjića i Jakše Fiamenga.
Dva put zaredom je proglašena pjevačicom godine na cijelom teritoriju Jugoslavije, a 1983. je zbog milijun prodanih ploča dobila nagradu 'Zlatna ptica'.
Sa svojom skladbom 'Dome moj' na Splitskom festivalu 1989. osvojila je treću nagradu publike. Zanimljivo je što je ista pjesma u izvedbi belgijske glazbenice Sanne en Erik van Neygen pod imenom 'Veel te mooi' postala veliki hit i pjesma godine u Nizozemskoj i Belgiji.
Osim toga, Meri je 2002. nagrađena Porinom za album 'Malo mora na mom dlanu' u katerogiji najboljeg albuma zabavne glazbe.
Od 2005. je redovna članica Hrvatskog društva skladatelja, dok ju je Hrvatska glazbena unija nagradila priznanjem 'Status' 2007. zbog ukupnog doprinosa hrvatskoj glazbi.
Sedam godina kasnije na 'Melodijama hrvatskog juga' dobila je nagradu zbog posebnog doprinosa hrvatskoj glazbenoj kulturi.