Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Šest medalja – dva zlata dva srebra i dvije bronce osvojile su hrvatske veslačke posade na Evropskom studentskom prvenstvu održanom na zagrebačkom Jarunu.

Nastupilo je preko 400 natjecatelja, sa 68 sveučilišta iz 17 zemalja. Ono što nas najviše pritom veseli je i činjenica da su u tome veliki udjel imali i naši Velolučani, nekada 'dica' Veslačkog kluba' Ošjak'.

Velolučke sestre Ivana i Josipa Jurković iz VK Trešnjevka zajedno sa Velolučaninom Vitom Prižmićem i Zagrepčaninom Nikolom Kontrecom inače obojica članovi VK Mladost osvojili su zlatnu medalju u disciplini četverac mix (W/M4x). I to nije sve jer su Vito i Nikola tom zlatu pridodali i brončanu medalju u kategoriji lakih dvojaca (LM2x) !

Nakon tog natjecanja riječ-dvije prozborili smo sa Ivanom Jurković i Vitom Prižmićem

'Zajedno sa Ivanom i Josipom preliminarnu utrku odradili smo uvjerljivo osvojenim prvim mjesto, a to smo potvrdili u finalu i osvojili zlatnu medalju. U disciplini lakih samaca pak prvi dan natjecanja nije prošao kako smo moj klupski kolega Nikola i ja planirali. Nismo se uspjeli izravno plasirati u finale, već smo to kasnije uspjeli preko repesaža. U finalu smo pak osvojili 3.mjesto i brončanu medalju, a ispred nas bile su posade iz Francuske i Njemačke. Uglavnom jedno odlično natjecanje , svima nama jedno predivno iskustvo! Hvala svima koji su doprinijeli da se ovako nešto održi u Zagrebu' rekao nam je Vito Prižmić.

'Nastupile smo samo u disciplini četverca mix i zajedno sa našim Velolučaninom Vitom i njegovim klupskim kolegom Nikolom stigli do zlata. Zagrebačko sveučilište proglašeno je inače najboljim na ovom Evropskom prvenstvu sa pet osvojenih medalja, a jednu medalju osvojili su i studenti veslači Sveučilišta Split', rekla nam je Ivana dodajući da im sada slijedi odmor. A gdje drugo nego u naravno u njihovoj Veloj Luci gdje će sudjelovati i u skorašnjoj obilježavanju sedamdeset godina od osvajanja njegovog zlata sa Svjetskog prvenstva  i dvadeset godina od smrti jednog od najvećih hrvatskih veslača legendarnog Velolučanina Perice Vlašića.

'Nakon već uobičajenih testiranja krećemo potom u nove natjecateljske novi izazovi. Nismo se nažalost uspjele plasirati za Pariz, no nadam se da će nam to uspjeti na sljedećim Igrama u Los Angelesu', rekla nam je Ivana. Usput je potvrdila da unatoč nekim najavama o mogućnosti promjene discipline, da će se ona i Josipa i dalje natjecati u dvojcu bez kormilara.

Izvor: https://markopolosport.net/sport-na-moru/veslanje/10204-evropsko-studentsko-veslacko-prvenstvo-josipa-ivana-i-vito-zajedno-sa-nikolom-kontrecom-zlatni-u-cetvercu-mix-osim-toga-vito-i-nikola-broncani-u-lakom-dvojcu