Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Večeras, s početkom u 20 sati na pijaci ispred crkve sv. Josipa u sklopu 𝐊𝐨𝐫č𝐮𝐥𝐚𝐧𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐛𝐚𝐫𝐨𝐤𝐧𝐨𝐠 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐨𝐭𝐨𝐤𝐚 𝐊𝐨𝐫č𝐮𝐥𝐞 izvest će se opera 𝐕𝐢𝐥𝐢𝐧𝐬𝐤𝐚 𝐊𝐫𝐚𝐥𝐣𝐢𝐜𝐚 / 𝐅𝐚𝐢𝐫𝐲 𝐐𝐮𝐞𝐞𝐧
Pridružite nam se na ovom nezaobilaznom kulturnom događaju svjetske glazbene scene. Ulaz je besplatan! Tim povodom naša gošća bila je Violinistica Laura Vadjon.
Violinistica Laura Vadjon prva je hrvatska umjetnica na baroknoj violini, te jedna od začetnica novih stilskih kretanja i vodeće ime na području reprodukcije glazbe starih epoha u Hrvatskoj. Laura Vadjon ravnateljica je i koncertna majstorica Hrvatskog baroknog ansambla s kojim od 1999. Godine koncertira u Hrvatskoj i inozemstvu, donoseći na pozornice brojne hrvatske praizvedbe djela zaboravljenih skladatelja kao i velikana razdoblja glazbenog baroka i klasike. Redovito surađuje s nizom najznačajnijih imena svjetske barokne glazbene scene, a svirala je i s raznim ansamblima u zemlji i inozemstvu (Zagrebački solisti, L’arte del mondo, London Handel Players, Florilegium, Le Concert Spirituel...) Članica je London Handel Orchestra s kojim redovito nastupa u Velikoj Britaniji, napose na London Handel Festivalu svakog proljeća, u prestižnim dvoranama i crkvama. U interpretaciji solističke i komorne glazbe ostvarila je mnogo uspješnih koncertnih i diskografskih projekata, a posebno se istaknula kao interpret glazbe ranog talijanskog baroka te djela Händela i Mozarta. Glazbenica je izuzetno prepoznatljivog i osebujnog tona, stila te glazbeno interpretativne delikatnosti, a odlikuje se originalnim i promišljenim izvedbama uz veliko poznavanje dramatskih i afektivnih značajki glazbe baroknog razdoblja. Laura Vadjon muzicira na autentičnom povijesnom glazbalu, radu talijanskog graditelja Giovannia Battiste Guadagninia iz 1751. godine. Dobitnica je rektorove i dekanove nagrade, nagrade društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika te nagrada Milka Trnina i Porin kao i brojnih drugih hrvatskih stručnih priznanja s Hrvatskim baroknim ansamblom: Orlando, (DLJI 2014.), Ivan Lukačić, (VBV 2016.) Koncertirala je u dvadesetak zemalja Europe, Rusiji, Japanu i Južnoj Americi. Profesorica je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu od 1995.godine gdje predaje komornu glazbu 17. i 18. st. s naglaskom na povijesno i stilski obaviještenu interpretaciju. Ravnateljica je uspješnog i jedinstvenog Korkyra Baroque Festivala čiji programi na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu predstavljaju vodeće svjetske ansamble i soliste specijalizirane za izvođenje glazbe baroka i klasike na starim instrumentima.