Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Protekle subote, u centru Vele Luke, održana je Ribarska eko-etno večer otoka Korčule.
Riječ je dugogodišnjoj manifestaciji u kojoj se spajaju tradicija, gastronomija i glazba. Glavni cilj je predstaviti i očuvati stare dalmatinske običaje, upoznati turiste s našom kulturom, klapskom pjesmom, folklorom, ali i predstaviti naša autohtona riblja jela te načine njihova spremanja.
Pored folklornog nastupa veloluške Mafrine i Kumpanije također pjevala je klapa Portun uz klavirsku pratnju Marka Prižmića Makija.
Pored glazbeno-plesnog dijela u kojem gosti mogli uživati u i raznolikom kulturnom nasljeđu našeg otoka, posjetitelji mogu vidjeti, ali i naučiti kako se sprema tradicionalna dalmatinska popara, jedno od najomiljenijih starinskih ribljih jela.
10-ak natjecateljskih parova, pod budnim okom žirija spremali su ovo autohtono veloluško jelo, koje su nakon ocjenjivanja, gosti mogli degustirati, ali i dobiti recepturu i savjete kako ga spraviti.
Također su mogli kušati i ostala riblja jela poput savura, pečenih saredela, hobotnice na salatu, raznih rižota i drugih specijaliteta.
Za najmlađe su organizirane starinske luške igre poput skakanja u vreći, te igre „Prenesi more” i potezanje konopa koje uvijek podignu atmosferu i izazovu smijeh i veselje kako djece tako i odraslih.
Svake godine, kao maleni znak pažnje, ali i kao trajni suvenir na ovu večer, svi sudionici su dobili majice sa logom manifestacije.
 
 
Video sa manifestacije pogledajte na poveznici: https://www.facebook.com/RadioM.90.1Mhz/videos/485183060952297