Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

 
Prema programu kulturno zabavnih događanja Luško lito 2024., na blagdan sv. Ivana, 24. lipnja u Veloj Luci je održana tradicionalna veslačka „Ragata sv. Ivana“.
U veslanju su se i ove godine nadmetale ekipe podijeljene u nekoliko kategorija, a posade su dočekane u cilju na Veloj rivi gdje su najuspješnijima uručene zaslužene nagrade.
Nakon natjecanja, uslijedilo je praćenje utakmice između reprezentacija Hrvatske i Italije na platnu u centru mjesta, a unatoč ne baš očekivanom rezultatu, uslijedila je zabava za koju se ove godine pobrinula grupa Sabioncello.
Ragata je i ove godine bila posvećena tragično preminulom veslaču Stipi Trojanoviću, na inicijativu Stipinih prijatelja i uz potporu njegove obitelji, Općine Vela Luka i Udruge Luško lito. Stipe je bio višestruki juniorski prvak Hrvatske u različitim disciplinama i član hrvatske veslačke juniorske izborne vrste.*
Održane su dvije utrke: mala, koja se veslala od otočića Ošjak do Vele rive, i vela utrka koja se veslala iz uvale Gradina.
Na cilj su kao prvi pobjednici treće male ragate sv. Ivana stigli članovi posade Butargani cipli u kategoriji kadeta, u sastavu: Nikola Franulović, Mateo Žanetić, Mateo Oreb, Petar Marinović i Marko Oreb Culan - kormilar.
U kategoriji seniorki, prva je stigla posada Prgave u sastavu: Sanja Barčot, Jelena Barčot, Marija Barčot, Marija Šeparović i Liana Jurković – kormilarka.
Streljke: Lucija Tabain, Maja Vlašić, Martina Stipković, Dijana Tabain, Gabrijela Antunović – kormilarka, stigle su treće.
Posadu Japan čine - Jakov Prižmić, Antonio Vlašić, Antonio Dragojević, Petar Surjan i Marin Vlašić – kormilar.
Bukva i trije: Petra Barčot, Martina Andreis, Lucija Usmijani, Roza Barčot i Frana Usmijani - kormilarka.
Start velike utrke krenuo je od uvale Gradina do vele rive, u duljini od 3600 m, svi kaići imali su hrvatsku zastavu na krmi i zastavu općine Vela Luka na provi. Sudačku ekipu činili su: glavni sudac Anito Šeparović, predsjednik VK Ošjak i dugogodišnji veslač, te Damir Antunović i Nikša Prižmić, koji su bili zaduženi da sve štima i kopnu i na moru.
U velikoj utrci sudjelovalo je 5 seniorskih muških ekipa.
Prva na cilj došla je posada pod nazivom Koncept 2: Vito Prižnić Pale, Lenko Dragojević Cesar, Toni Cetinić Betina, Frano Usmijani Jata i Goran Zlokić – kormilar.
Druga je posada Ošjaka u sastavu: Antonio Šeparović Dole, Stipe Padovan Ćapo, Teo Padovan Lavata, Leon Surjan i Roko Žuvela Pićulin – kormilar.
Broncu su osvojili Medvjedići u sastavu: Bude Cetinić, Antonio Burmas Rinko, Đani Trojanović, Nikola Žuvela Mul i Nikola Oreb Šipan – kormilar.
Veslale su još i ekipe:
Pali smo sasvim: Antonio Golić, Nikola Prižmić Runja, Boki Tulić Špito, Goran Gugić Ćodin i Antonio Šeman Čuča - kormilar
Torcida: Nikola Surjan, Toni Novak, Marko Surjan, Nikola Surjan Piškun i Roko Đuderija - kormilar
Pobjednici su dobili zlatne medalje, pehar pobjednika, pečenog kozlića i lovorov vijenac, drugu nagradu čine srebrne medalje, večera u konobi Stari ribar, a treću nagradu brončane medalje, bon u trgovini Pivac u iznosu od 50 eura.
Pehar pobjednicima i zlatne medalje uručila je općinska načelnica Katarina Gugić. Medalje ostalima uručili su Anito Šeparović predsjednik VK Ošjak i Nikša Prižmić dugogodišnji veslač i osvajač brojnih domaćih i međunarodnih veslačkih prvenstava.
Ragatu su iz Vele rive i obale, te na moru u svojim plovilima pratili su brojni mještani, kao i Narodna glazba.
Nakon održane ragate za sve učesnike i goste Liga protiv raka frigala je pršurate. Brojni OPG-ovi su na štandovima izložili svoje proizvode.
Nakon ragate u centru mjesta na Maloj rivi koncert je održala grupa Sabioncello.
 
Video dojele medalja pogledajte na poveznici: https://web.facebook.com/RadioM.90.1Mhz/videos/471980228574042