Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Udruge mažoretkinja s otoka Korčule predstavile su zabavne i maštovite koreografije, u nedelju navečer na pijaci ispred crkve Sv. Josipa u Veloj Luci, u sklopu manifestacije „Smotra mažoretkinja otoka Korčule“. Na smotri su nastupile udruge mažoretkinja iz Vele Luke, i Blata koje su svojim nastupima predstavile na raznim regionalnim i međunarodnim natjecanjima.
Veloluške mažoretkinje pod vodstvom umjetničke voditeljice i koreografkinje Lyudmila Jung djeluju u Veloj Luci već 14 godina. Na početku su nastupale kao ogranak Korčulanskih mažoretkinja a krajem 2017. godine je na inicijativu roditelja osnovana Udruga mažoretkinja Vela Luka. Udruga trenutno broji 40 mažoretkinja a glavni joj je cilj promicanje i unapređenje plesne kulture osobito u području mažoret plesa. Namjera članova Udruge je svojim angažmanom prikupiti potrebna financijska sredstva kako bi Veloluške mažoretkinje predstavljanje Vele Luke na regionalnim i međunarodnim natjecanjima i nastupima, na kojima su do sada osvojile brojna odličja. Svojim nastupom, Smotru mažoretkinja otoka Korčule, upotpunile se NG Vela Luka i učenice osnovne glazbene škole Oliver Dragojević, ansambl Malih Violinista, zbor i dramska skupina.
Ove izvrsne rezultate i sudjelovanje na natjecanju ne bi bilo moguće ostvariti bez financijske podrške Općine Vela Luka i brojnih sponzora koji su se odazvali molbi za pomoć u organizaciji ove zanimljive smotre.