Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Općina Vela Luka i Grad Jastrebarsko potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu 2020. S ciljem upoznavanja povijesti, kulture i tradicije krajeva u različitim dijelovima Hrvatske, ostvarena su gostovanja Velolučana u jastrebarskom te Jaskanaca u Ve-loj Luci.

Grad Jastrebarko ima Zajednicu kulturno-umjetničkih udruga koja broji 20 člani-ca ( 6 puhačkih orkestara, 1 tamburaški orkestar, 6 KUD-ova, 4 zbora, 2 kazališta i 1 mažoretkinje. Do sada je Kumpanija bila u Jastrebarskom, a KUD Sveta Jana prošle godine u ko-lovozu u Veloj Luci. Mozaik "Skokni do Jaske" je ugrađen u šetnicu. Također, 2022. godine je ostvarena suradnja i s Društvom naša djeca Jastrebarsko (čija sam pred-sjednica) te smo provodili STEM radionice na Festivalu za djecu "Mala Vela Luka". Ove godine će se u Veloj Luci predstaviti jedan od 6 Puhačkih orkestara Grada Jas-trebarskog, PO DVD-a Domagović te ostvariti suradnju s Narodnom glazbom Vela Luka. Želja nam je razvijati suradnju i na drugim polima. Puhački orkestar DVD-a Domagović osnovan je 1939. Djeluje u kontinuitetu te bilježi značajna gostovanja i uspjehe. 1989. godine predstavljao je bivšu državu na smotri folklora južnih Beski-da u Poljskom gradu Visli. Godine 1997. postao je protokolarni orkestar Hrvatske vatrogasne zajednice za čije su potrebe snimili kazetu i CD. Najveći uspjesi su svakako posjet Rimu i audi-jencija kod Svetog Oca Ivana Pavla II. te nastup na Svjetskom festivalu mladih orkestara u Zürichu 1999. gdje su osvojili drugu nagradu. 2019. godine sudjelovali su na Makedonskom glazbenom ljetu u Ohridu, a 2022. su imali zapaženo gostovanje u Gradu Hvaru, 2023. sudjelo-vali su na međunarodnom susretu puhačkih orkestara u Malom Lošinju, a 2024. su ostvarili najveće i najatraktivnije gostovanje - posjetili su kontinent Afriku i nastupili na Međunarodnom karnevalu u Tunisu. Orkestar redovito nastupa na Susretima hrvatskih puhačkih orkestara u or-ganizaciji Hrvatskog sabora kulture te se pet puta plasirao na završno državno natjecanje, 2000., 2005., 2006., 2008. a na natjecanju 2018. godine PO DVD-a Domagović zaslužio je brončanu plaketu u visokoj B-kategoriji. Također, orkestar nastupa na svim Susretima vatrogasnih orkesta-ra Republike Hrvatske te na svim gradskim manifestacijama. Orkestar umjetnički vodi prof. Mario Fabijanić.

Audio poslušajte na poveznici: https://www.mixcloud.com/radiomvl/redsjednica-zajednice-zamjenica-gradonačelnika-i-pročelnica-po-dvd-a-domagović-nikolina-ribarić-go/