Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Udruga mažoretkinja Vela Luka osnovana je 2017. godine i danas ukupno ima 43 djeteta u dobi od 4-16 godina podijeljenih u tri skupine; stariju, srednju i mlađu plesnu grupu.

Članovi udruge su i roditelji koji su ujedno i djelatnici udruge kao volonteri. Ciljevi naše udruge su razvitak i unapređenje plesne kulture. Svrha udruge je promicanje sportskih aktivnosti, stvaranje pozitivnog životnog okruženja za djecu i mlade na otoku Korčuli kroz ples i druženje. Isto tako, kroz Udrugu roditelji nastoje pružiti jednake mogućnosti za stjecanje vještina, rekreaciju i putovanja djeci i mladima na otoku. Bavljenje mažoret plesom jasno se utječe na kvalitetu razvoja motoričkih sposobnosti koordinacije oko ruka, kao i na razvoj sposobnosti ravnoteže prilikom izvedbi plesnih koraka i preciznosti u bacanju i hvatanju štapa. Kroz vježbanje mažoret plesa djeca se uče načelima olimpijskog pokreta i pravila sporta, treninga i natjecanja radi postizanja što boljih sportskih rezultata te očuvanje i unapređenje zdravlja. Djeca na otocima zakinuta su za brojne aktivnosti pogotovo u zimskim mjesecima, tako da treniranjem mažoret plesa imaju priliku razvijati motoričke sposobnosti, samopouzdanje te ljubav prema plesu i umjetnosti. Na putovanjima na natjecanja i nastupe kroz druženje stječu nova prijateljstva i iskustva.

Audio:https://www.mixcloud.com/radiomvl/ani-andrijić-malandrin-predsjednica-udruge-mažoretkinja-potpredsjednica-krisitina-žuvela-i-članice/

https://www.youtube.com/watch?v=42z9nMm0hmA