Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Udruga Novi otok u suradnji s partnerom Lokalnom akcijskom grupom LAG 5 tijekom 2021. godine provodi projekt na području otoka Korčule, Lastova i Mljeta, pod nazivom "POOTOK - Pokreni otok!", financiran kroz program ERASMUS + Ključna aktivnost 3: Projekti dijaloga s mladima. Projekt je pokrenut u svrhu aktiviranja mladih na otocima koji se i dalje bore s problemima iseljavanja, demografskog izumiranja, nedostacima infrastrukture, otežane povezanosti, manjkom zdravstvenih usluga, edukativnih, kulturnih i ostalih sadržaja.
Glavna ciljana skupina ovog projekta su mladi u dobi 13 do 30 godina te članovi savjeta mladih s otoka Korčule, Lastova i Mljeta, a ciljevi su:
 ojačati kapacitete mladih u području razumijevanja održivog razvoja i strukturiranog dijaloga,
 potaknuti mlade na razvoj vlastitih prijedloga za održivi razvoj lokalne zajednice i omogućiti da ih predstave donositeljima odluka,
 ojačati kapacitete savjeta mladih na otocima i (re)aktivirati ih u procesima strukturiranog dijaloga,
 povezati mlade pri razvoju ideja specifičnih za razvoj održivosti otoka.
Aktivnosti projekta obuhvaćaju:
• 3 jednodnevne radionice na otocima Korčuli, Lastovu i Mljetu, na temu "Održivi razvoj na mojem otoku",
• 1 online radionicu na temu "Priprema mladih za strukturirani dijalog" i
• 1 dvodnevnu konferenciju na temu "Provedba strukturiranog dijaloga mladih otočana i donositelja odluka".
Do sada su nam se prijavili za sudjelovanje i iskazali interes za sudjelovanje i podršku:
• Osnovna škola Babino polje sa Mljeta i Načelnik Mljeta sa Savjetom mladih.
• Osnovna škola Braća Glumac sa Lastova i Park prirode Lastovo.
• Srednja Škola Vela Luka.
• Osnovna škola Vela Luka i Načelnica Vela Luke
Ovim putem pozivamo i vas, vašu školu da nam se pridružite i da na taj način uključimo što više mladih sa ova tri otoka i animiramo ih da se aktivno uključe sa svojim razmišljanjima, aktivnostima te da zajedno doprinosu održivom razvoju svojih otoka!
Pozivamo vas da nam se priključite na jednoj od radionica:
• 09.09.2021. četvrtak na Mljetu
• 10.09.2021. petak na Lastovu
• 11.09.2021. subota na Korčuli
Na jednodnevnim radionicama mladi će sudjelovati na predavanju o održivom razvoju uz primjere dobre prakse iz Hrvatske i inozemstva. Samostalno će osmišljavati rješenja za probleme svojih zajednica, te će na konkretnim primjerima uz vodstvo stručnih osoba dobiti praktična znanja o održivom razvoju.
Za prijavu sudjelovanja na radionici potrebno je prethodno ispuniti obrazac, stoga vas molimo da ga distribuirate učenicima slanjem linka: https://forms.gle/jj9dJADqSy9YtvEn6
Detaljnije informacije o rasporedu i lokaciji održavanja svi prijavljeni dobit će uskoro.
Nakon održanih jednodnevnih radionica slijedi online radionica na temu pripreme mladih za strukturirani dijalog, a završetak projekta označava dvodnevna konferencija (krajem rujna ili početkom listopada) na kojoj će mladi predstaviti ideje razvijene tijekom jednodnevnih radionica donositeljima odluka sa svojih otoka.
Udruga Novi otok i Lokalna akcijska grupa LAG 5 provode projekt POOTOK Pokreni otok. Projekt je pokrenut u svrhu educiranja mladih na otocima kako bi se aktivniji uključili u kreiranje rješenja za održivi razvoj svojih zajednica. Sudjelovanje u projektu je besplatno te ovim putem pozivamo sve mlade zainteresirane otočane da se prijave putem linka: https://forms.gle/jj9dJADqSy9YtvEn6. Datumi održavanja jednodnevnih radionica na otocima su: Mljet - 09.09.2021., Lastovo - 10.09.2021. i Korčula - 11.09.2021.
Molimo vas da nam javite da li ste zainteresirani za sudjelovanje u projektu „POOTOK! Pokreni otok“ kako bismo vam pravovremeno mogli poslati detaljnije informacije.
Nadamo se da ćete prihvatiti ovaj poziv i pridružiti nam se. Za dodatna pitanja i informacije stojimo na raspolaganju. Napomena: sudjelovanje na svim aktivnostima u potpunosti je besplatno, a potrebne materijale (edukativne, higijenske itd.) osigurat će naša udruga.
Srdačan pozdrav, Ivana i Katica
ispred udruge Novi otok iz Vela Luke
KONTAKT MOBITEL: 099 200 44 70