Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i knjiga
Gotovo da nema djeteta u jugoistočnoj Europi koje nije odrastalo uz poznatu priču sročenu u stihovima Branka Ćopića „Ježeva kućica“. Poznati Ježurka Ježić iznova je u akciji, ovog puta zahvaljujući maštovitom „peru“ Ljiljane Babac iz Pakraca, autorice nastavka dobro nam znanih avantura malog ježa iz naših djetinjstava.
„Volim pisanje od djetinjstva, ali se njime bavim iz hobija. Sudjelujem na nagradnim natječajima i nedavno mi je pjesma "Dan" izašla u Prvoj zbirci pjesama PS portala. Nastavak Ježeve kućice nastao je zbog velike ljubavi prema Branku Ćopiću i pisanju pjesama za djecu. Nedostajalo mi je što današnja djeca nemaju za lektiru Ježevu kućicu pa sam mislila da bi ovaj moj skromni nastavak to malo nadomjestio.“, rekla je u povodu svečane promocije Ježeve kućice 2 autorica Ljiljana Babac koja ističe da je je priča "izašla odjednom" iz njezine spisateljske mašte. Napisala je cijeli tekst rukom i do izdavanja slikovnice nije ništa prepravljala, osim lektorske intervencije.
„Vjerujem da su mnogi koji su odrastali uz Ježevu kućicu željeli saznati kako je Ježurka Ježić nastavio svoj život nakon obrane vlastitog doma pred medom, lisicom i vukom, kako je to opisao slavni Branko Ćopić. Kroz maštoviti i iznimno kreativni nastavak priče Ježeva kućica 2, mnogoj djeci (ali i nama starijima) sada se pruža mogućnosti iznova pratiti avanture malog, neustrašivog ježa, koji uvelike podsjeća na sve nas, bez obzira koliko godina imali, ali uvijek u rješavanju i svladavanju životnih prepreka i izazova. Ponosna sam što je gradska uprava sa mnom na čelu pomogla autorici Ljiljani Babac da njezina hvale vrijedna spisateljska mašta dobije konačni oblik u nastavku slikovnice za koju smo financirali tisak te distribuciju, kao i promociju u Pakracu u srijedu, 3. lipnja.“.
Ježurka Ježić, kojega su generacije i generacije djece rado čitale, u nastavku priče uzvraća gostoprimstvo Lisici Mici, uz nove likove koji se u slikovnici pojavljuju.
Što dalje je bilo, svatko se sjeća?!
Družbu je, ludu, napustila sreća.
Našoj je vjevi, jadna ne bila,
srušila stablo motorna pila.
I ubogoj srni, dolje niz brijeg,
mekani ležaj, sav, zatrp'o snijeg.
Nesretnoj sovi, ljute li rane,
pozlilo naglo i pala je s grane.
Sad lutaju šumom- traže si dom,
a Ježurka, sretan, živi u svom.
Dok ledena zima okiva dan,
leži i tone u spokojan san.
"Volim pisanje od djetinjstva, ali se njime bavim iz hobija. Sudjelujem na nagradnim natječajima i nedavno mi je pjesma "Dan" izašla u Prvoj zbirci pjesama PS portala. Nastavak Ježeve kućice nastao je zbog velike ljubavi prema Branku Ćopiću i pisanju pjesama za djecu. Nedostajalo mi je što današnja djeca nemaju za lektiru Ježevu kućicu pa sam mislila da bi ovaj moj skromni nastavak to malo nadomjestio", kazala nam je Ljiljana.
https://www.mixcloud.com/.../ljiljana-babac-go%C5%A1%C4.../