Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Gošće u programu Radia M danas su bile ravnateljica SŠ Vela Luka, Ofelija Dragojević, nastavnica geografije i voditeljica globe projekta Danijela Lovričević, te Silvija Pećanac Bačić, nastavnica engleskog jezika i likovne umjetnosti.

Srednja škola Vela Luka ostvarit će školsko pratnerstvo u naredne dvije godine (2018.-2020.) unutar Erasmus + KA229 projekta pod nazivomThe Unifying Power of Arts gdje će u partnerstvu sa školama iz Turske, Makedonije, Rumunjske i Litve surađivati na ukupno 5 tema ito iz područja tradicionalne hrane, tradicionalnih igara, tradicionalnih plesova,tradicionalne glazbe I likovne umjetnosti.

Projekt je zamišljen kao partnerstvo škola između kojih će se u naredne dvije godine periodički odvijati mobilnosti nastavnika s učenicima koji žele sudjelovati na projektu i raditi na pojedinim temama, družiti se i razvijati svijest o svojoj tradiciji, a ujedno upoznati tradiciju vršnjake, kao i kolege sudjelujućih zemalja.

Srednja škola Vela Luka već je sudjelovala kao partner u europski financiranima projektima, a trenutno je i nositelj jednog KA1 projekta za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja škole. „Ponosni smo što smo dio Europe i što stalno nastojimo ići u korak s njom!“, navodi ravnateljica Ofelija Dragojević Kroz Programe unije (Sokrates, Minerva, eContent, Lifelong Learning Program – LLP) zemlje Europske unije već više od jednog desetljeća ulažu u razvoj digitalnih obrazovnih sadržaja na svim stupnjevima obrazovanja. Neke zemlje procjenjuju udio digitalnih materijala u kurikulumu 30% (skandinavske zemlje) sve do 90% (Poljska i Španjolska).

Također, među tim materijalima udio otvorenih obrazovnih materijala, dostupnih pod Creative Commons licencom, također se procjenjuje u širokom rasponu od 30-80%, no s predviđanjima njihovog porasta u skoroj budućnosti s trendom širenja inicijative Otvorenih obrazovnih resursa (Open educational resources – OER), u koje primjerice Poljska trenutno ulaže 14 milijuna dolara (projekt Digital schools koji uz nabavku opreme razvija i otvorene e-udžbenike).

Emisiju možete poslušati na sljedećem linku: MIXCLOUD - RADIO M