Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Gost emisije predsjednik Udruge privatnih šumoposjednika Vela Luka Nikša Petković je govorio o razlozima osnivanja udruge, području djelovanja, pojasnio tko može biti član udruge, zatim o upisniku šumoposjednika, pojasnio tko su sve partneri udruge, govorio je o radionici za šumoposjednike, te pozvao sve zainteresirane da im se pridruže i prisustvuju radionici.

„Potreba da se stavi u funkciju veliki dio područja Vele Luke koji je u vlasništvu veloluških obitelji a do kojeg se sada ne može doći niti se koristiti, bilo za potrebe korištenja šume, eventualnog obnavljanja poljoprivrednih površina kao i mogućnosti turističke namjene šumskog prostora i prometnica. Temeljem novog uređenja upravljanja šumskim zemljištem, naglašava se potreba postojanja Udruge privatnih šumoposjednika , iz razloga što se udruga može javljati na natječaje – podnositi zahtjeve za financiranje radova vezanih za uređenje i održavanje šumskih i protupožarnih prometnica u šumama“, navodi predsjednik Udruge privatnih šumoposjednika Vela Luka – Korčula, vjerujući da je to jedan od glavnih preduvjeta ostanka mladih na otoku, te osiguranja egzistencije, i podizanju kvalitete turističke ponude i podizanja životnog standarda domaćeg stanovništva. „U rad udruge uključeni i predstavnici Općine Vela Luka i Dobrovoljnog vatrogasnog društva- DVD Vela Luka, koji nas u velikoj mjeri podupiru u radu“, naglašava Nikša Petković i napominje da udruga pomaže i svojim članovima ( koji su registrirani u registru) u ostvarivanju prava na poticaje.

„Pozivam sve zainteresirane na skupštinu Udruge privatnih šumoposjednika VELA LUKA-KORČULA koja će se održati dana 3.04.2019. god. sa početkom u 19 sati. u prostoru Općinske vijećnice Općine Vela Luka. Udruga šumoposjednika Vele Luke predstaviti će plan i program trasiranja novih šumskih i poljskih putova na području velolučke Općine, koji bi se u narednim godinama u stopostotnom iznosu trebali financirati iz fondova Europske unije.

Građanima će biti predstavjen Plan i program rada za naredni period te sve ono što je do sada poduzela. Pozvala je mještane da se u što većem broju uključe u rad udruge, koja će svojom aktivnošću uveliko doprinijeti zaštiti šuma i prirodnih resursa, ali i njihovo korištenje u gospodarske svrhe. Njen značaj važan je i za razvoj sportskog i pustolovnog turizma na području ove Općine. Biti će govora o novoj katastarskoj izmjeri Općine Vela Luka i aktivnostima koje se u svezi s tim poduzimaju“, rekao je današnji gost. Pozivaju se vlasnici šuma da mogu obaviti uvid u izrađeni prijedlog, te da učestvuju u javnoj raspravi o Programu gospodarenja za privatne šume.

Program gospodarenja za G.J. „Vela Luka-Blato“ obuhvaća katastarske općine: Vela Luka i Blato. Javni uvid se može obaviti u Općini Vela Luka u uredu pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje prostorom i komunalne djelatnosti na adresi Obala 3 br. 19, Vela Luka, II kat Radnim danom od 25.03. do 09.04. 2019 u vremenu od 8:00 do 11:30.

Emisiju možete poslušati na sljedećem linku: MIXCLOUD - RADIO M