Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Domagoj Jakopović Ribafish će preplivati Jadran i spojiti 50 naših naseljenih otoka u dva ljetna mjeseca. Veljku Rogošiću je trebalo 57 dana za preplivati 1000 kilometara uzduž Jadrana, ali Ribafisha ne motivira obaranje rekorda – RokOtok maraton posvećuje tragičnom gubitku sina.

RokOtok je projekt s plemenitim namjerama. I da su te plemenite namjere jednake namjerama svakog roditelja – izrasle su iz tragedije, tragedije kakve se pribojava svaki roditelj. Osnovna namjera projekta RokOtok je micanje djece od ekrana, kroz promociju zdravijeg života, prirode, sporta, i prezentaciju drugačijih načina zabave.

RokOtok je projekt kojeg Riba posvećuje svom tragično i prerano preminulom sinu, s kojim je zajedno istraživao hrvatske gradove, sela, plaže i otoke. “Nekako sam odlučio, kako nismo uspjeli za života to napraviti, da sad otplivam sam sve to, svih tih 50 otoka koji su trenutno naseljeni”, priča o rađanju ideje za projekt Ribafish i dodaje kako je najvažnije u svemu potaknuti klince (i roditelje i sve ostale) da barem nakratko zaplivaju s njim, da poslušaju njegovo predavanje, i to vrijeme provedu u zezanciji, društvu i igranju, umjesto da su na Internetu.“

Naravno da nije rješenje svu elektriku iskopčati i baciti u more, ali nekakvo doziranje bi bilo savršeno”, rekao je još Riba i dodao kako će na predavanjima dijeliti i svoju knjigu posvećenu razgovorima sa sinom. Inače, Domagoj Jakopović Ribafish, otac, plivač, pisac, pripovjedač, bloger, novinar, gurman, profesor zemljopisa – ne samo to i ne nužno tim redoslijedom – upušta se u ovu avanturu s još nekoliko misija. Nabrojane svoje vještine spaja kako bi projekt RokOtok imao još nekoliko misija: • sportska misija – poticanje ljudi na plivanje; • humanitarna misija – promocija zdravog života, dijeljenje knjiga i prikupljanje donacija za talentiranu djecu; • geografska misija – upoznajmo vlastitu zemlju i njezine prirodne ljepote kroz svakodnevnu medijsku pratnju maratona; • gurmanska misija – posjet svakom otoku je obilježen i kušanjem lokalnih specijaliteta te promocijom lokalne kuhinje; • ljudska misija – uključivanje lokalnog stanovništva i djece u projekt RokOtok.

Projekt RokOtok započinje 1. srpnja i kreće s Lopuda ili Lokruma, a završava 31. kolovoza 2019. godine na Cresu ili Brijunima. U tom periodu, Riba planira preplivati svih 50 naseljenih hrvatskih otoka. Riba će svaki dan posjetiti novu naseljenu luku i u svakoj promovirati zdrav život. Dijelit će djeci svoju novu knjigu, ali onoj koja skoče u more i pridruže mu se, barem u kratkom dijelu puta, i koja odslušaju predavanje “Zašto treba plivati”.

Predavanje će, zapravo, više biti o vrijednostima putovanja i upoznavanja novih prostranstva. Poslije plivanja i predavanja, Ribafish će kušati domaće specijalitete i promovirati lokalnu kuhinju. To projektu dodaje još jednu dimenziju – onu turističku. „I zato siđimo s elektromagnetskih valova da bi zaplivali s Ribafishom među onima morskima“, poručio je gost današnje emisije Sve je lako kad si mlad.

Emisiju možete poslušati na sljedećem linku: MIXCLOUD - RADIO M