Category: Vijesti
Hits: 76
Print

 

Završen Izazov Marka Pola - prvenstvo RH u srednje dugom triatlonu na otoku Korčuli

Po prvi put ove godine i Vela Luka je bila dio ove iznimno zahtjevne dvodnevne manifestacije pod nazivom Izazov Marka Pola - prvenstvo RH u srednje dugom triatlonu na otoku Korčuli koja se održavala pod posebnim epidemiološkim uvjetima.

Pored Grada Korčule i Triatlon Kluba Split, ove godine su se organizaciji priključili i TZO Vela Luka, Općina Vela Luka te Općina Smokvica.
Vela Luka je pored organizacijskog dijela odradila i volonterski dio posla te su uz volontere HPD Marete tu bili i članovi DVD-a Vela Luka, Crvenog Križa Korčula te moto Kluba Korčula koji su osiguravali utrku duž cijelog otoka.
Triatlon je uključivao plivačku stazu dugu 1900 m, zatim vožnju biciklom od 90 km na relaciji Korčula-Vela Luka-Smokvica-Čara-Korčula i trčanje od 21 km na relaciji Korčula - Račišće - Korčula.
Pobjednik u muškoj konkurenciji je Andrej Vištica - triathlete - 4:11:04, drugi je Eugen Popović - 4:27:54 i treći Jadran Domančić - 4:28:29.
U ženskoj konkurenciji pobjednica je Maja Urban - 5:04:23, druga je stigla Željka Šaban Miličić - 5:16:01 i treća Elisabetta Vitasović - 5:19:51.
 
Tekst: B.Mirošević
Foto: J.Maričić