Kategorija: Vijesti
Hitova: 3197

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Nikša Petković, predsjednik Udruge šumoposjednika Vela Luka bio je današnji gost emisije Četvrtkom aktualno, koji je govorio o problemima sa kojima se susreće ne samo udruga nego i općina Vela Luka. Naime, kako navodi Nikša Petković, temelj razvitka općine leži u potencijalnim investicijama, a kočnica svega je neriješena katastarska situacija, obzirom da je RH stekla pravo upisa na neriješene katastarske čestice, stoga je svaki iole ozbiljni investitor skeptičan prilikom kupnje određene čestice, zbog nedorečenosti o vlasniku. Slijedom toga je općina Vela Luka pokrenula javni uvid


u Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Vela Luka, kojega će svi zainteresirani moći pogledati do 17. srpnja 2018. godine. Javni uvid će se održavati u zgradi Općine Vela Luka, Obala 3 br.19, svakim radnim danom od 8.00 do 12.00 sati, a Prijedlog Programa će biti dostupan na web stranici Općine Vela Luka. Zainteresirane osobe mogu dati prigovore na prijedlog Programa najkasnije do 17. srpnja 2018. godine.
Predsjednik Udruge šumoposjednika Vela Luka naveo je nekoliko sličnih primjera sa kojima se susreću i druge općine u Hrvatskoj, a koje su uspješno riješile ovaj gorući problem.