Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Odobrena sredstva za projekt opremanja teretane u športskoj dvorani „Vela Luka“ na  Močnom lazu

U cilju poticanja razvoja sportske infrastrukture te zadovoljavanja javnih potreba u sportu kroz izgradnju nove, poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te opremanje sportske infrastrukture na području jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini. 

Općina Vela Luka u partnerstvu sa Zajednicom športskih udruga Vela Luka je na Natječaj prijavila projekt pod nazivom „Opremanje teretane u športskoj dvorani „Vela Luka“ na Močnom lazu“. Cjelokupni proračun projekta je 171.558,00 kn. 
Odlukom Ministarstva Općini Vela Luka odobreno je 54.898,56 kn za opremanje teretane. Uz dodijeljena sredstva, Općina Vela Luka će sufinancirati opremanje teretane u iznosu od 116.659,44 kn te u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Vela Luka i Srednjom školom Vela Luka krenut će se u realizaciju projekta. 
Na području Vele Luke ima velik broj aktivnih sportaša koji postižu pohvalne rezultate. Cilj opremanja teretane je omogućiti im kvalitetniju fizičku pripremu, ali i daljnje poticanje sve većeg broja stanovnika Vele Luke koji se odlučuju na aktivni način života i bavljenje sportom. Opremanje teretane će omogućiti i sportskim udrugama da uključe svoje članove u različite vrste treninga. 
Važno je napomenuti da je Općina Vela Luka zapravo općina okrenuta zdravlju pa samim time načelo „U zdravom tijelu zdrav je duh“ smatra vrlo važnim te na različite načine potiče bavljenje sportom. 
 
Tekst i foto: J.Maričić