Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 126 novih slučajeva zaraze koronavirusom (46 utvrđeno brzim antigenskim testom). Između ostalih, radi se o 17 osoba iz Vele Luke, tri osobe iz Blata, jednoj osobi iz Korčule. Tim povodom načelnica Katarina Gugić u našem programu govorila je o trenutnoj, ozbiljnoj situaciji na području otoka Korčule. Samo u Veloj Luci aktivno je četvrdesetak oboljelih, a po svemu sudeći, situacija je krajnje ozbiljna. U proteklih nekoliko dana značajno je porastao broj oboljelih, u 2 navrata bilo ih je 17 na dnevnoj razini, za razliku od vremena kada je Vela Luka bila i svojevrsna corona free zona.
Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je od Stožera CZ RH proširenje obuhvata epidemioloških mjera koje su prethodno bile na snazi na širem dubrovačkom području, u dolini Neretve i na Pelješcu sada i na sve jedinice lokalne samouprave na otoku Korčuli.
Ugostiteljski objekti u Veloj Luci od danas su ponovo zatvoreni, školarci su na proljetnim praznicima, a dječji vrtić radi, uz maksimalno pridržavanje svih epidemioloških mjera.
„Apeliram na naše mještane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH, da se ponašaju odgovorno, te da, ukoliko sumnjaju da su pozitivni ostanu kod kuće, i svakako da prijavljuju kontakte, jer ćemo i na taj način doprinijeti spriječavanju širenja zaraze!“, navodi načelnica.