Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Današnji gost emisje emisije Četvrtkom aktualno, ravnatelj ŽLU Vela Luka Boris Žuvela govorio je o aktivnostima vezanih za projekt „Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“ ukupne vrijednosti 111 milijuna kuna, od čega je 90 milijuna sufinancirano iz europskih fondova, od čega je 90 milijuna sufinancirano iz europskih fondova.

U ime ŽLU Vela Luka ugovor je nedavno potpisao ravnatelj Boris Žuvela, u ime Ministartva mora prometa i infrastrukture ministar Oleg Butković a u ime SAFU-a ravnatelj Tomisla Petric.
Kako je naveo ravnatelj Županijske lučke uprave Vela luka Boris Žuvela, za ribarsku luku Vela luka izrađena je studija utjecaja na okoliš te će se po prihvaćanju iste od nadležnog Ministarstva pristupiti ishođenju akata o građenju. U odnosu na definirana iskrcajna mjesta koja su iznimno značajan dio za ribarstvo kao privrednu granu, ponovljena je problematika prihvata ribe u ljetnjim mjesecima osobito imajući u vidu nestabilnost migracija ribe te potrebe za prekrcajem ribe na našem području.
U tu svrhu iskrcajna mjesta definiraju se koordinacijom svih nadležnih tijela kako bi se omogućila ova gospodarska grana te riba uputila u daljnje destinacije u što skorijem roku od ulova.