U petak navečer(31.5.2019.)je kustosica Gradskog muzeja Korčula održala predavanje "Mediteranska prehrana kao bastina".
Bilo je to šesto u nizu predavanja koja je Sani Sardelić održala proteklih mjesec dana na temu prehrane u Orebiću, Hvaru, Korčuli, zatim u Konavlima u suradnji s Dubrovačkim muzejima- Etnografskim muzejom Rupe,kao i u Pomorskom muzeju u Orebiću.Povod je Međunarodni dan muzeja i muzejsko-edukativna akcija pod nazivom "Prehrana". Iznimno zanimljivo izlaganje na temu prehrane kao baštine potkrijepila je s nizom arhivskih fotografija i dokumenata te nizom recentnih fotografija koje prikazuju raznovrsnost i bogatstvo naše autohtone tradicijske prehrane. Od samoniklog jestivog bilja do ječma, artičoke, vare, gera, pamidori, kupusa, lojenice i lumblije pa do panatike peljeških pomoraca i Korčulanskog statuta, bila je ovo iznimno zanimljiva šetnja kroz prebogatu gastronomsku baštinu našeg škoja,zaključnom porukom ističe prof. Rada Dragojević Ćosović, viša kustosica i voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka. Predavanje je svojim nastupom upotpunila Mješovita klapa FD Kumpanija. Tekst Niko Perić uz fotografiju Rade Dragojević Ćosović i Sani Sardelić.