
U sklopu Stajuna od lumblije, a u organizaciji Turistička zajednica Vela Luka, Općina Vela Luka i Udruga maslinara Vele Luke ovog četvrtak, 24.10. u 19:00 h u baru hotela Korkyra, održati će se zanimljivo predavanja pod nazivom "Varenik u kuhinji – Recepti i kako ih sljubiti s vinima" predavača Krune Filipovića s Londonske vinske akademije.
Koristimo priliku da pozovem sve ugostitelje ali i ostale zaljubljenike u gastronomiju i kulinarstvo, ali i za sve one koji žele znati više da dođu i poslušaju ovo zanimljivo predavanje kako bi obogatili svoja znanja novim idejama za nadolazeću sezonu .
Kako kaže naš predavač "Gastronomija je kao beskrajno igralište na kojem svojoj mašti možete dati na volju. Važno ga je istraživati i važno je na njemu se igrati." - te dodaje kako upravo gastronomija najviše doprinosi rastu popularnosti, širenju tržišta i prodaji naših domaćih, autohtonih proizvoda kao što je, između ostaloga, varenik. Cilj radionice je uputiti polaznike u istraživanje svijeta gastronomije, motivirati ugostitelje i proizvođače da u svoje recepte uključuju tradicionalne proizvode i pokušati potaknuti prodaju i plasman domaćeg, velolučkog varenika.
Nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme za ovo zanimljivo predavanje i obogatiti svoja znanja novim idejama za nadolazeću sezonu.
Pozivamo vas da nam se i pridružite i na ostalim događanjima u sklopu Stajunu od lumblije te naravno da u petak i sami sudjelujete na natjecanju za Zlatnu lumbliju.
Turistička zajednica Vela Luka, Općina Vela Luka i Udruga maslinara Vele Luke