Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Jutros je u kuharskom praktikumu Srednja škola Vela Luka započeo ovogodišnji Stajun od lumblije praktičnom radionicom izrade lumblije za učenike smjera kuhar i slastičar pod vodstvom Radenke Barčot.
Manifestaciju je otvorila Barbara Mirošević, tajnica Udruge maslinara Vela Luka, koja je uz TZO Vela Luka i Općinu Vela Luka suorganizator ove manifestacije. Udruga maslinara Vela Luka nositelj je projekta zaštite tradicije izrade lumblije i od 2022. godine lumblija nosi zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla na EU razini.
Voditeljica radionice Radenka Barčot aktivna je umirovljenica,
dugogodišnja vrijedna članica Lige protiv raka koja redovno sudjeluje u pripremi slastica na svim prigodnim manifestacijama u Veloj Luci i već godinama rado sudjeluje u Stajunu od lumblije kao
članica stručnog žirija za izbor „Zlatne lumblije“.
Radionici su prisustvovali učenici prvog, drugog i trećeg razreda programa kuhar i slastičar te njihove nastavnice Lea Berković, Mladenka Padovan i Jakica Pecotić.
Učenici su imali priliku sudjelovati u svim fazama izrade ove tradicionalne slastice i naučiti male tajne iskusne domaćice. Nadamo se da će im usvojeno znanje pomoći u izradi lumblije za natjecanje koje se održava u petak 25. listopada te da će biti u užem izboru za osvajanje naslova „Zlatna lumblija“ za 2024. godinu.
Na ovo se natjecanje možete prijaviti i Vi.
Prijave su otvorene do 24. listopada, a čekaju Vas bogate nagrade i zabavno druženje uz kušanje lumblija.
Pridružite nam se i na ostalim događanjima koje smo za Vas pripremili idućih dana i uživajte u ovogodišnjem programu Stajuna od lumblije.
 
Foto: Anđela Šćepanović
Tekst: TZO Vela Luka