Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Sa pet zlata okitilo se troje Velolučana, poniklih u 'Ošjaku' na prvenstvu Hrvatske u veslanju održanom na zagrebačkom Jarunu!

Ivana i Josipa Jurković kao članice VK 'Trešnjevka', te Vito Prižmić kao član HAVK 'Mladost' u pet su veslačkih disciplina državni prvaci!

Vito Prižmić se u disciplini četverac na pariće, zajedno je sa klupskim kolegama - najboljim hrvatskim veslačima braćom Martinom i Valentom Sinković i Nikolom Kontrecom  okitio titulom prvakom Hrvatske.

'Od malena sanjam da veslam zajedno sa braćom Sinkovićim i sada mi se taj san ostvario! Zaista mi je bila čast veslati s njima, slušati i upijati njihove savjete u sportu u kojem su oni na samom vrhu svijeta. Prije nekoliko mjeseci odveslali su povijesnu regatu na OI u Parizu na kojoj su ponovno pokazali svoj dugogodišnji rad, trud i vrhunsku spremnost zauzevši prvo mjesto', nije skrivao sreću naš Velolučanin koji će prvenstvo održano proteklog vikenda pamtiti po još jednoj državnoj tituli .

Zajedno sa klupskim kolegom Nikolom Konrecom osvojio je naime zlatnu medalju i u disciplini lakih dvojaca pariće i tako postao dvostruki državni prvak. Ovogodišnja veslačka sezona VItu će zasigurno ostati u dobrom sjećanju. Sezona je to u kojoj je upisao prve službene nastupe za reprezentaciju Hrvatske. Uz to osvoji je zlatnu i brončanu medalju na Evropskom studentskom prvenstvu, a tome je sada pridodao i dvije državne titule !

Najbolje hrvatske veslačice, Ivana i Josipa Jurković na Prvenstvu Hrvatske pak osvojile su tri zlatne medalje.

Naše su se Velolučanke veslajući zajedno u disciplini dvojac bez kormilara okitile zlatnom medaljom ,a još su svaka posebno osvojile pridodale po jedno državno zlato.

Ivana Jurković bila je zlatna u skifu , dok se Josipa Jurković pozlatila zajedno sa klupskom kolegicom Anamarijom Popko u disciplini dvojac na pariće.

U ukupnom zbiru klupski prvak Hrvatske je osječki VK 'Iktus', Josipina i Ivanina 'Trešnjevka' je druga, a Vitova 'Mladost treća.

Izvor: https://markopolosport.net/sport-na-moru/veslanje/10270-vitu-prizimicu-se-ostvario-san-zajedno-sa-bracom-sinkovic-i-nikolom-kontrecom-dvostruki-je-prvak-hrvatske-sestrama-jurkovica-tri-drzavna-zlata