Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

 
Ove godine obilježavamo 70. godišnjicu osvajanja svjetskog zlata Perice Vlašića – velikana hrvatskog veslanja i ponosa Vele Luke. Tim povodom, naši gosti bili su Mirko Šipić, Anito Šeparović i Valent Sinković, proslavljeni ovogodišnj zlatni olimpijac iz Pariza, koji je sa bratom Martinom osvojilo zlato u dvojcu bez kromilara.
Anito Šeparović iz VK Ošjak s ponosom ističe da je veslanje u Veloj Luci i dalje vrlo atraktivno među mladima i da je možda upravo sjajni uspjeh Perice Vlašića djeci veliki poticaj da se bave ovim lijepim, ali ipak zahtjevnim sportom. Dokaz tome su i veliki uspjesi sestara Ivane i Josipe Jurković i Vite Prižmića.
Iako nas je Perica Vlašić napustio prije 20 godina, neizbrisiv trag u sportu i inspiracija za nove generacije veslača i dalje žive među nama.
Događaj organiziraju Veslački klub „Ošjak“, Općina Vela Luka, Turistička zajednica Vela Luka, Zajednica sportskih udruga Vele Luke i obitelj Perice Vlašića, uz veliku podršku Hrvatskog olimpijskog odbora, Dubrovačko-neretvanske županije i hotela Korkyra.
Prisjetimo se zajedno fascinantne životne priče Perice Vlašića, skromnog mladića s malog otoka koji je ribarsko veslo sasvim slučajno zamijenio sportskim i, bez trenera i čamca, koju godinu kasnije dospio na prestižnu Henleysku kraljevsku regatu u Londonu. Tamo je osvojio svjetsko zlato, a pehar mu je uručila sama kraljica Elizabeta. Ovaj uspjeh, kao i brojni drugi koje je ostvario na međunarodnim natjecanjima, upisali su ga u povijest hrvatskog sporta.
Obljetnicu ćemo obilježiti na način koji bi Perici bio najdraži – kroz druženje s mladima i poticanje na bavljenje sportom, s nadom da će među njima izrasti budući šampioni koji će slijediti njegov put. Pridružite nam se da zajedno odamo počast njegovom naslijeđu i proslavimo vrijednosti koje nam je ostavio!“, poručuju organizatori.