Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Ove su godine u Veloj Luci, od 6.- 8. rujna, 16. godinu zaredom održani Dani Korčulanskog maslinovog ulja u organizaciji Udruge maslinara Vela Luka, TZO Vela Luka i Općine Vela Luka.
Program je započeo 6. rujna vođenom degustacijskom turom "Mirisi i okusi Vele Luke" na kojoj su sudionici mogli kušati Korčulansko maslinovo ulje i ostale domaće proizvode kod lokalnih OPG-ova Ranko Surjan, Jerolim Petković i Petar Žabica. Posjetitelji su bili većinom strani gosti koji su uživali u gostoprimstvu naših domaćina i doživjeli posebno iskustvo mirisa i okusa Vele Luke. U večernjim satima održana su dva stručna predavanja za maslinare i uljare, prvo sa temom "Primjeri dobre prakse u dopunskim djelatnostima" održao je Mr.sc Stanko Štambuk, a drugo sa temom "Stavljanje maslinovog ulja u promet" održala je Dipl.ing Zrinka Favro, oboje viši stručni savjetnici Ministarstva poljoprivrede. Nepovoljni vremenski uvjeti utjecali su na promjenu termina održavanja tradicionalne "Fešte od uja" koja je održana u subotu, 7.rujna i na kojoj su svi Velolučani i njihovi gosti ispod Pijace mogli uživati u morskoj hrani sa maslinovim uljem, dobroj glazbi i bogatoj ponudi lokalnih OPG-ova. Za dobru atmosferu pobrinula se klapa Portun i brojni volonteri koji su se odazvali na poziv organizatora u velikom broju. Posebna zahvala ide članicama Foruma žena SDP-a, koje su nam se pridružile i ove godine, a koje su bile zadužene za pripremu slastica. Manifestacija je završena u nedjelju 8. rujna zajedničkim druženjem na otočiću Proizdu. Realizaciju ove manifestacije podržali su i Dubrovačko-neretvanska županija te Turistička zajednica DNŽ , kao i Ministarstvo poljoprivrede.
Kreću pripreme za ovogodišnju maslinarsku sezonu, a Vas pozivamo da nam se pridružite na Danima Korčulanskog maslinovog ulja i dogodine.
Izvor: Udruga Maslinara Vela Luka
 
Izvor: TZO Vela Luka
Fotografije: Anđela Šćepanović i Radio M